Байден зняв свою кандидатуру з виборів: кого запропонував замість себе

501 0

Ми у соцмережах:

Джо Байден і Камала Гарріс / Фото: Associated Press

Байден виходить із президентських перегонів і просить підтримати замість себе Камалу Гарріс.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден увечері 21 липня офіційно заявив про вихід із передвиборчих перегонів. У своїй заяві президент США подякував за роботу віце-президенту Камалу Харріс, назвавши її екстраординарним партнером.

Згодом у соцмережі Х (Twitter) Байден опублікував новий пост, у якому закликав підтримати на виборах нинішню віцепрезидентку Камалу Гарріс, повідомляє ТСН.

- Мої колеги-демократи, я вирішив не приймати кандидатуру та зосередити всю свою енергію на своїх обов’язках президента до кінця свого терміну. Моїм першим рішенням як кандидата від партії у 2020 році було обрати Камалу Гарріс своїм віцепрезидентом. І це було найкраще рішення, яке я приймав. Сьогодні я хочу запропонувати свою повну підтримку і схвалення того, щоб Камала стала кандидатом від нашої партії цього року. Демократи — настав час об’єднатися і перемогти Трампа. Давай зробимо це, написав Байден.

Джо Байден і Камала Гарріс / © Twitter/Джо Байден
 

Це перша відмова кандидата від передвиборної боротьби з часів війни у ​​В'єтнамі: у 1968 році чинний президент-демократ Ліндон Джонсон на тлі антивоєнних протестів зняв свою кандидатуру, а його віце-президент програв вибори республіканцю Річарду Ніксону.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також