Базар — без чебуреків! На Пересопницькій біля ринку зносять кіоски, яких ще 4 роки тому тут не мало бути

972 0

Ми у соцмережах:

Базар — без чебуреків! На Пересопницькій біля ринку зносять кіоски, яких ще 4 роки тому тут не мало бути

А де чебуреки поділися? — дивувалися покупці, які днями прийшли до яток біля старого приміщення «Пересопниці», навпроти центрального продуктового ринку міста. Минулого тижня комунальники знову взялися зносити кіоски, що працювали там роками. От тільки виявилося, що були вони там — нелегально. Тепер прилеглі до ринку вулиці поступово очищують від старих металевих прилавків, щоб звільнити місце для проїзду спецтехніки та розширити пішохідну зону. Згодом там також можуть облаштувати односторонній рух з можливістю паралельного паркування.

Так, 26 серпня під знос пішли 10 кіосків на вулиці Пересопницькій, де раніше торгували канцелярією, а також тортами, пиріжками та іншим. На черзі — ще 9 яток, де продавали, зокрема, хліб та живу рибу.

Микола Дядюсь, заступник міського голови Рівного:

— Частину старих кіосків уже демонтували, далі будемо рухатися по Пересопницькій у бік вулиці Шевченка, де залишилося знести ще кілька. Є рішення міськвиконкому про знесення нелегальних кіосків — ще з 2019 року, є деякі нововиявлені точки, щодо яких буде проведено таку процедуру. Але нових кіосків на тому місці точно не буде! Зноситься не для того, щоб там потім поставити щось інше, а для того, щоб відкрити простір для людей.

Зараз іде погодження схем організації дорожнього руху. Нанесуть розмітку, далі будемо ремонтувати. От зараз вже почало діяти маленьке квазікільце вулицями Петлюри-Мазепи-Полуботка-Сагайдачного-Петлюри з одностороннім рухом та можливістю паралельного паркування, щоб не було заторів. Згодом це буде масштабуватися на весь центр, фактично — на цей квартал між проспектом Миру, Набережною, Соборною і Петлюри. Автомобілів стає більше, а вулиці ширшими не стають.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також