Базар Дикого: землю під контейнерами віддадуть ще на 10 років?

5177 6

Ми у соцмережах:

Базар Дикого: землю під контейнерами віддадуть ще на 10 років?

Рівненська міська рада продовжить договір оренди майже 70 соток землі на вулиці Здолбунівській — для ринку Дикого. Цю землю у центрі Рівного давно мріють використати під щось інше, більш естетичне, аніж металеві контейнери з одягом і продуктами, проте зачіпати базарників у міськраді не хочуть.

ПП «Торговий центр-Д» клопоче про продовження договору оренди ще на 10 років. Підприємство належить дітям засновника ринку Ярослава Дикого — Ірині, Сергію Диким, Олені Нездюр та його колишній дружині Наталії Розумнюк . Договір оренди просять продовжити на чотири земельні ділянки загальною площею 69 соток.

Ігор Ковалець, голова комісії міськради з питань економічного розвитку, промисловості, інвестицій, підтримки підприємництва та регуляторної політики:

— Не хотів би, щоб хтось спекулював, що міська рада начебто відбиратиме у підприємців ринку робочі місця. Єдине, що ми хочемо, — продовжити договір оренди на вигідних для міста умовах. Ідеться навіть не про орендну плату, а про адміністрування. Хотілося б, щоб керівництво ринку навело там лад, аби не було скарг від мешканців прилеглих будинків.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Приміщення, де нині ринок, було продано у 1992 році. Як їх забрати? Хіба би був закон про конфіскацію. А так за українським законодавством власник майна має першочергове право на користування земельною ділянкою під ним. Треба було думати 25 років тому, коли продавали на 85% готову спортивну школу. Окрім того, куди пересунути ринок, де дві тисячі працівників? Як технічно це зробити — не уявляю. Бо тамтешні працівники стануть торгувати в іншому місці — на центральній площі, наприклад. Можливо, колись ринок і сам зникне, але тільки коли жити стане краще.

Олена Нездюр, директорка та співвласниця ПП «Торговий центр-Д»:

— Найімовірніше, наше клопотання розглядатимуть у березні. Деякі депутати вносять пропозицію, щоб договір оренди продовжили нам тільки на рік. Але для господарської діяльності такий термін нічого не вартий. Ми проситимемо про 10 років. Це зніме напругу серед підприємців, адже зараз не зрозуміло, що відбувається на ринку «Моріон», ринок на Замковій закриватимуть і будуватимуть там житловий комплекс…

Ми завжди готові йти на співпрацю з радою та мешканцями сусідніх будинків. Коли минулого разу з нами укладали договір оренди, ми погодилися асфальтувати вулицю Здолбунівську. Вклали 2,2 млн. грн. і продовжуватимемо догляд за нею. Окрім того, розуміємо, що життя біля ринку — не надто комфортне, але робитимемо все, щоб покращити ситуацію. Але прохання не мають шкодити діяльності самого ринку, як того вимагають депутати, які живуть поряд (Криж та Сухий. — Ред.). Постійні скарги, до речі, тільки від них.

Алла САДОВНИК. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також