Базари теж перенести за місто?

1392 0

Ми у соцмережах:

Базари теж перенести за місто?

Лікарі спростовують побоювання рівнян тим, що навесні протитуберкульозний диспансер, розташований у Рівному на вулиці Дворецькій, стане небезпечним для людей, які живуть поруч. Через те, що в диспансері суттєво збільшиться хворих на активну форму туберкульозу — сюди планують звезти пацієнтів з інших протитуберкульозних лікарень області, які закриваються.

Лікарі спростовують побоювання рівнян тим, що навесні протитуберкульозний диспансер, розташований у Рівному на вулиці Дворецькій, стане небезпечним для людей, які живуть поруч. Через те, що в диспансері суттєво збільшиться хворих на активну форму туберкульозу — сюди планують звезти пацієнтів з інших протитуберкульозних лікарень області, які закриваються. Люди кажуть, чому б диспансер не перенести за межі міста? Натомість лікарі стверджують, що заразитись можна будь-де. Навіть на ринках, де є чимало безпритульних, а вони, як правило, майже завжди хворіють на туберкульоз. Микола Ординський, заступник головного лікаря обласного протитуберкульозного диспансеру: — Ми переходимо на європейський рівень медицини, який передбачає, що хворі на туберкульоз лікуються амбулаторно, тобто вдома. Госпіталізують лише бацилярно хворих. В області щороку хворіє приблизно 710-720 осіб, 40-50% з них — бацилярні. На таку кількість людей чотирьох закладів в області вистачить. Нині в обласному туберкульозному диспансері лікується 250 хворих, заклад заповнений майже повністю. Кількість хворих з квітня відчутно не зміниться. Винесення диспансеру за межі міста ситуацію не змінить, адже заразитися туберкульозом можна будь-де. Лише на центральному ринку усі безпритульні — це наш контингент. При цьому вони навіть не закривають рукою рот, коли кашляють... До речі, з першого січня почав діяти закон, який зобов'язує усіх туберкульозників лікуватися. Хворі, які відмовляються від лікування, за рішенням суду будуть направляти у протитуберкульозні лікувальні заклади примусово. Облуправління охорони здоров'я планує створити протитуберкульозний заклад закритого типу — або в с. Сторожеві Корецького району, або в с. Острожці Млинівського.

Алла САДОВНИК.

Довідка РВ

Із семи протитуберкульозних закладів, які діють в області, до кінця квітня має залишитися чотири. Закриють протитуберкульозні лікарні у Вербі, Острозі та Володимирці, а хворих направлять у ті заклади, що залишаться. Найбільше — у тубдиспансер, що на вул. Дворецькій у Рівному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також