Базарна — тільки для пішоходів

1083 0

Ми у соцмережах:

Базарна — тільки для пішоходів

Нещодавно територію навколо центрального ринку знову почали розчищати від незаконних торгових прилавків, які простояли там роками. Зокрема, з Пересопницької довелося переїхати торговцям пиріжками, тортами та канцелярією. А кількома місяцями раніше така ж доля спіткала підприємців з вулиці Шевченка. Як пояснювали чиновники, хочуть зробити дороги вільними для проїзду насамперед спецтехніки — в разі, якщо трапиться пожежа або комусь знадобиться швидка допомога.

Тепер зміни чекають на ще одну коротеньку вулицю біля ринку — Базарну, яка впирається у підземний перехід попід Соборною. Ту саму, де роками торгують дешевим взуттям, шкарпетками, м’якими іграшками та іншим крамом — тепер уже у великих незграбних кіосках, на які нарікають і покупці, і мешканці сусідніх будинків.

Цю вуличку планують офіційно зробити винятково пішохідною зоною — так вирішив цього вівторка міськвиконком. Такий статус вона матиме лише на строк дії ярмарку, якому раніше дали дозвіл працювати там найближчі 7 років.

Щоправда, винятки все ж будуть. Департамент інфраструктури та благоустрою має розробити нову схему організації дорожнього руху, а цілодобовий проїзд матимуть спецслужби, тамтешні мешканці та автомобілі тих, хто обслуговує прилеглі будівлі.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також