Без чека на кладовище не пускають

2733 0

Ми у соцмережах:

Без чека на кладовище не пускають

Обдумуючи ситуацію, в якій я опинилась, зрозуміла: деякі люди намагаються робити бізнес на чужому горі. Трапилось це на кладовищі «Нове». Я хотіла завезти на кладовище плитку, щоб впорядкувати могилу свого покійного чоловіка. Залишивши вдома двох маленьких дітей, я найняла машину та майстра, щоб поклав плитку, взяла паспорт і свідоцтво про смерть чоловіка та поїхала на кладовище.

Обдумуючи ситуацію, в якій я опинилась, зрозуміла: деякі люди намагаються робити бізнес на чужому горі. Трапилось це на кладовищі «Нове». Я хотіла завезти на кладовище плитку, щоб впорядкувати могилу свого покійного чоловіка. Залишивши вдома двох маленьких дітей, я найняла машину та майстра, щоб поклав плитку, взяла паспорт і свідоцтво про смерть чоловіка та поїхала на кладовище. А от чек на плитку, яку купувала в магазині, як на те, не знаю, де поділа. Віра Михайлівна, яка працює в адміністрації, вирішила познущатися з мене — не пустила на кладовище. Сказала, що без чека на плитку не можна. Але разом з цим вона запропонувала... взяти в неї тачку напрокат, заплативши, звісно, гроші, і возити нею плитку разом з цементом і піском до могили, яка в кінці кладовища. То як же це виходить? Плитку без чека з магазину завезти машиною не можна, а тачкою возити чи в руках носити — будь ласка. Де ж тут справедливість?

Г. КРАВЧУК, м. Рівне. Коментує Віра Бондаренко, продавець кладовища «Нове»: — Після випадку вандалізму на кладовищі в’їжджати на його територію можна лише зі згоди адміністрації. А щоб її отримати, необхідно мати з собою свідоцтво про смерть, паспорт, який підтверджує родинні зв’язки з покійним, якщо поховання відбулося у цьому році — то й свідоцтво про поховання, а також документ на придбання матеріалів, пам’ятник це чи плитка. Окрім цього, всі масштабні роботи щодо впорядкування могил слід узгоджувати з адміністрацією. Втім, якщо за роботу береться ліцензована будівельна фірма, то з цим проблем не виникає — фірма укладає угоду з нашим спецкомбінатом і виконує замовлення. Натомість, скажімо, коли за встановлення пам’ятника беруться якійсь шаромижники, ми їм можемо це заборонити. Адже якщо той пам’ятник завалиться — відповідати нам. ...Щодо невдоволення рівнянки Кравчук — ніхто й наміру не мав її образити. Вона не мала документів на плитку, але їй пішли назустріч і дозволили таки завезти її на кладовище. Щоправда, не машиною, а дійсно тачкою. Оскільки тієї плитки там було не більш як два квадратних метри, а ми без особливої потреби намагаємося машини на кладовище не пускати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також