Без сну, але з перекусом: як працюють дитсадки у Рівному

927 0

Ми у соцмережах:

Без сну, але з перекусом: як працюють дитсадки у Рівному

Минулого тижня у Рівному вперше від початку війни запрацювали дитячі садки. Щоправда, відкрили лише десять комунальних та один приватний. Привести свою дитину в комунальні садки мають змогу лише ті батьки, які працюють у критичній інфраструктурі міста. Однак виявилось, що на 800 місць прийшло тільки 639 малюків. Режим роботи дитсадків — з 8.00 до 15.00. Передбачено одноразове харчування — об 11.30.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Є кілька проблемних питань щодо режиму роботи дитсадків, адже, за словами батьків, не всім зручно, що садки працюють лише до 15-ї години. Продовжити роботу протягом усього дня неможливо, є ряд ризиків та небезпек. Є загроза ракетних ударів по наших територіях — застереження Генштабу. І ми маємо дуже обережно і відповідально підходити до життя та безпеки дітей. Хоча цілком ймовірно, що протягом тижня вирішимо, в якому форматі буде продовжено роботу садків. Можливо, й у режимі повного дня, але без сну для діток. Також є звернення від працюючих батьків, які не відносяться до сфери критичної інфраструктури. Це питання пропрацьовується, так само як і щодо подальшого відкриття ще кількох садків.

До слова, загалом по Рівненщині дитячі садки відвідує понад 1100 дітей: відновили роботу 22 дошкільних заклади, де сформовано 108 груп.

Олена РАКС


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також