Без заробітку маршрутка у Рівному не їде!

4466 0

Ми у соцмережах:

Без заробітку маршрутка у Рівному не їде!

З 1 грудня у Рівному поменшало маршруток. Адже відбулася велика оптимізація громадського транспорту. Влада була змушена скасувати аж вісім маршрутів. Адже перевізники відмовилися подаватися на конкурс з перевезення по деяких нерентабельних маршрутах. Не допомогли навіть обіцянки від влади компенсувати збитки. Як результат, деякі маршрути було об’єднано, а інтервал руху збільшено.

Руслан Гудима, директор міського департаменту інфраструктури та благоустрою:

Під час конкурсу ми врахували скарги рівнян і брали до уваги рентабельність маршруту. Оскільки деякі маршрути були збитковими, то довелося їх закрити. Перевізники відмовлялися на них працювати. Хоч місто й використовувало усі механізми, щоб стимулювати підприємців, але вони постійно не виконували умов договору. Через це страждали пасажири. Вважаю, що оптимізація не завдасть великих незручностей, бо частина скорочених маршрутів або дублювалася, або перетиналася з іншими.

Дмитро Царук, головний спеціаліст управління транспорту і зв’язку Рівного:

— Склалася ситуація, коли підприємці на конкурсі вигравали право працювати на маршрутах, але не виконували своїх зобов’язань. Тому довелося скоротити маршрути №№ 30, 34, 41, 42, 51, 58, 65 та 67. Тепер на маршрутах № 34 та №51 працюватимуть великомісткі комфортабельні автобуси.

Оскільки маршрут № 65 скасовано, то будуть зміни в русі маршруту №35А — досі від обмежувався кільцем на вулиці Млинівській. Однак дуже скоро цей маршрут пролягатиме по вулицях Ювілейній, Млинівській та Білій.

Олександр Третяк, міський голова:

— Фахівці управління транспорту спільно з НУВГП обстежили пасажиропотік у Рівному. З’ясувалося, що велика кількість транспорту на вулицях Рівного створювала колапс своєю присутністю. Загалом у нас було дуже багато маршруток, які дублювали одна одну. Тому, відповідно до рекомендацій фахівців, було відпрацьовано маршрути.

Однак були й проблеми. Наприклад, на 58-му маршруті залишилося лише два транспортних засоби, вони не могли справитися з навантаженням, тож дуже часто люди скаржилися. Що в таких випадках робити? Коли ні розмови з власниками транспорту, ні догани, нічого не допомагало. Тож 58-й маршрут оптимізовано — зараз там буде 12 транспортних засобів замість двох. Це вдасться забезпечити завдяки двом маршрутам — №47 та №64. Раніше маршрутка №47 їхала по цьому маршруту, але не заїжджала у Тинне. Тепер буде. Що стосується кінцевої зупинки в селі Колоденка, то там буде закривати потреби 64-й маршрут, який візьме на себе ці зобов’язання.

Одним з важливих моментів було також покращити роботу транспорту в промисловій зоні — зокрема, на вулиці Млинівській, в провулку Робітничому. Ми це врахували.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також