Бездіяльність поліції може призвести до відмови ісландського інвестора вкладати гроші в Рівне?

1636 0

Ми у соцмережах:

Бездіяльність поліції може призвести до відмови ісландського інвестора вкладати гроші в Рівне?

ТОВ «Концепт Арт», єдиним засновником і власником якого є ісландець Сіргурдур Валтюссон, не може працювати у придбаних рік тому у Рівному будівлях, тому що їхні попередні власники, схоже, не бажають визнавати закон. А рівненська поліція, попри відкрите кілька тижнів тому кримінальне провадження, не поспішає встановлювати його верховенство. Відтак, як пише видання «Takeinfo», Рівне втрачає інвестиційну привабливість й репутацію міста, в якому можна спокійно розвивати бізнес.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Концепт Арт» (м.Львів) є власником комплексу будівель і споруд у Рівному: на вул.Князя Володимира,111, вул.Самчука,1 та Рильського,11 Б. Всю нерухомість товариство придбало у ПАТ «Акціонерно-комерційний банк «Львів» в березні 2016 року. Банк «Львів», в свою чергу, оформив право власності на вказані об’єкти шляхом його реєстрації відповідно до іпотечного застереження, передбаченого кредитним та іпотечним договорами, за умовами яких банк надав рівненському ТОВ «Квазар-Захід» кредит у розмірі 6 300 000 грн на термін до червня 2013р. Кредит надавався під заставу будівель і споруд ПАТ «Рівненська фірма «Укрторгбудматеріали», у статутному фонді якого ТОВ «Квазар-Захід» на момент отримання кредиту володіло 68 % акцій.

- Після укладення договору-купівлі продажу ТОВ «Концепт Арт» стало відомо про те, що придбані будівлі і споруди на підставі договорів оренди, укладених ще рівненською фірмою «Укрторгбудматеріали», перебувають в користуванні фізичних та юридичних осіб, тому з 1 лютого 2017 року товариство, відповідно до чинного законодавства, переоформило всі діючі договори оренди з орендарями та забезпечило охорону орендованих будівель і споруд шляхом встановлення цілодобової охорони ОФ «Безпека Міста», - розповідає юрист ТОВ «Концепт Арт» Олег Медик.

- Представники колишнього власника безперешкодно допускалися до офісних приміщень, які вони обіцяли звільнити протягом найкоротшого терміну після нашого приїзду, однак свідомо затягували вивезення документів та свого майна . За словами пана Олега, 4 березня 2017 року єдиний в’їзд на територію комплексу зі застосуванням насильства до працівників приватної охорони був захоплений приблизно 30 озброєними особами, які разом з блокуванням заїзду захопили будівлю прохідної ТОВ «Концепт Арт» та другий поверх адмінбудівлі.

- Наші охоронці підтвердили наявність у нападників зброї, один з охоронців у результаті нападу отримав травми голови та забої м’яких тканин. Нападники розтрощили двері кабінету заступниці директора фірми та викрали її особисті речі та грошові кошти. Безпосередньо керували всіма діями нападників в.о. голови правління ПАТ «Рівненська фірма «Укрторгбудматеріали» Чернієнко Олена Олександрівна та Романенко Костянтин Григорович, який також є одним із керівників цієї фірми, - розповів Олег Медик.

Після захоплення території, за словами представника ТОВ «Концепт Арт», колишні власники майна шляхом шантажу прямо схиляли орендарів платити їм гроші за оренду, переконуючи останніх в тому, що власником майна залишаються «Укрторгбудматеріали». Наразі причетні до нападу особи особисто на території майнового комплексу не перебувають, однак розмістили у захопленому приміщенні прохідної охоронця охоронної фірми «Захід-Альянс».

- Дотримуючись принципів доброчесності та цивілізованої поведінки, ми заявляємо про категоричну неприйнятність рейдерства зі сторони п.Чернієнко та п.Романенко, які цинічно та безнаказано поширюють відверту неправду та виставляють себе в ролі «невинних жертв банку «Львів»». Відповідально заявляємо, що фірма «Укрторгбуматеріали» програла ключові судові справи, подані ж нею у місцеві суди з приводу позбавлення права власності на вказане вище майно. Всі рішення суддів у нас на руках. Останній позов «потерпілої» розглядатиме Господарський суд Львівської області 3 квітня цього року, - заявляє Олег Медик і додає: - У цій ситуації нас найбільше лякає позиція, я б сказав, бездіяльність поліції. 4 березня трапився конфлікт, на місці події працювали поліцейські на чолі з своїм керівником, паном Зелінським, вони були свідками «безпредєлу», але навіть не хотіли відкривати по цьому факту кримінальні провадження і зробили це лише після нашого тиску. І це все. Ні допитів, ні опитування свідків подій, поліція нічого не робить, в результаті ми змушені звертатися до журналістів, щоб хоча б розголосу надати ситуації, яка вийшла за рамки здорового глузду. Я публічно закликаю правоохоронні органи провести об’єктивне розслідування всіх заяв, поданих з приводу вказаних подій, та притягнути винних осіб до відповідальності. У Головному управлінні Національної поліції Рівненщини підтвердили, що до них і справді зверталися з приводу цього конфлікту: - 4 березня 2017 року до поліції звернувся охоронник фірми «Концепт АРТ». Він повідомив, що під час служби невідомі особи увірвалися на територію охоронюваного об’єкту і нанесли йому тілесні ушкодження. За цим фактом того ж дня розпочато розслідування, крім того, за вищевказаних обставин фактично відбулося захоплення об’єкту. Рівненською міською прокуратурою були внесені відомості в реєстр за фактом самоуправства. Кримінальне провадження направлено до рівненського відділу поліції для подальшого розслідування, - зазначив підполковник поліції Павло Пастушок. Юристи компанії кажуть, що такі дії керівництва фірми «Укрторгбудматеріали» підпадають під статтю 206 (протидія законній господарській діяльності), а також порушують право недоторканості приватної власності, гарантоване ст.41 Конституції України, що класифікуються як особливо тяжкий злочин.

В іншої сторони конфлікту своя правда: - Земля належить нам, асфальтоване покриття належить нам, інші об’єкти також належать нам, тобто жодного прояву насильства по відношенню до працівників «Концепт АРТ» не було. 4 березня ми їм запропонували звільнити території і спокійно вирішувати всі справи в суді, - переконує Костянтин Романенко, заступник голови правління ПАТ "Укрторгбудматеріали". До слова, львівська фірма звернулася з приводу рейдерського захоплення їхніх приміщень з відповідною заявою в поліцію, а також в Генпрокуратуру, Міністерство внутрішніх справ, до голови міжвідомчої комісії по боротьбі з рейдерством, голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка та голови Рівненської обласної ради Миколи Драганчука. - Прикро, але місцева влада досі жодним чином не відреагувала на наше звернення, і це попри те, що зі шпальт газет та телеекранів не втомлюється говорити про необхідність залучення інвестицій, - зазначає Олег Медик. Гостроти ситуації додає й те, що ТОВ «Концепт Арт» займається нерухомістю та залученням інвестицій у будівництво, а власником та єдиним засновником фірми є громадянин Ісландії Сіргурдур. Відтак, фірма «Концепт Арт» також звернулася за підтримкою та допомогою в Посольство Ісландії. Почесний Консул Республіки Ісландія в Україні Костянтин Мальований пообіцяв розібратися в ситуації та посприяти її якнайшвидшому вирішенню.

За матеріалом «Takeinfo».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також