«Бездоганно моральні» Свисталюк та Фізик

2310 0

Ми у соцмережах:

«Бездоганно моральні» Свисталюк та Фізик

Депутати обласної ради Ігор Фізик та Сергій Свисталюк – представники фракцій БПП та Радикальної партії – у складі поліцейської комісії відбиратимуть на роботу патрульних. До комісії патрульної поліції вони потрапили як «представники громадськості» - поза конкурсом і без публічних доведень своєї «бездоганної репутації, високих професійних та моральних якостей», як того вимагає законодавство.

До поліцейської комісії департаменту патрульної поліції депутати мали би увійти тільки після вересневої сесії обласної ради - їхні прізвища вписані у проект рішення, за яке ще мали б проголосувати депутати. Проте пани Свисталюк та Фізик уже беруть участь в засіданнях поліцейської комісії. Бо начальник управління патрульної поліції Рівного Сергій Мерчук попросив облраду до сесії у вересні відправити до комісії принаймні тимчасових членів, аби та розпочала підготовку до співбесід з майбутніми патрульними, які наразі проходять навчання. В області, зазначимо, наразі бракує патрульних поліцейських. У Рівному чергує лише чотири екіпажі, які, як нарікають рівняни, не встигають на всі виклики. Обласна рада обирала вже громадських представників – у подібні комісії при управлінні Нацполіції в області та поліції охорони. На участь у конкурсі до першої комісії наприкінці 2015 року громадські організації подали понад 20 кандидатур. А от на конкурс з відбору представників громадськості до комісії патрульної поліції не було подано жодної заяви. Прийом документів тривав місяць – з травня до середини червня. Оскільки на конкурс громадські активісти не подали заяв, в обласній раді вирішили за відсутності альтернативи пропонувати депутатів Свисталюка та Фізика як «представників громадськості» і для подальшої роботи у поліцейській комісії з відбору патрульних.

Ігор Фізик Анатолій Петрук

Ігор Фізик зліва

Сергій Свисталюк коментує: - Ми очікували, що будуть заявки на участь у конкурсі, але, мабуть, пройшов ажіотаж. Ті люди, які раніше були відібрані до подібних комісій, очевидно, побачили, що або мало впливають, або не впливають взагалі на процес. Тим не менше, здивований, що не було жодної заяви, хоча я особисто звертався до знайомих активістів з проханням подаватися на конкурс. Звісно, було б ліпше, якби до комісії входили представники громадськості, а не вибрані громадами депутати. Зрештою, на нас цей обов’язок просто спихнули, виходить. Але якщо обласна рада не проголосує за представників до комісії, це зупинить відбір патрульних поліцейських. Щодо того, чому делегували мене та Ігоря Фізика, то виходили з географічного принципу. У нашій постійній комісії – чотири члени. Двом іншим – Миколі Руцькому та Ярославу Романюку – далеко доїздити до Рівного. Наразі було лише одне засідання поліцейської комісії, на ньому проголосували за голову та секретаря. Головою обрали Сергія Мерчука, секретарем – представника відділу кадрів поліції. .

Алла САДОВНИК.

Довідка РВ: Рівненська обласна рада обрала до поліцейської комісії ГУ НП у 2015 році голову здолбунівської спілки учасників АТО Валерія Багамедова та юриста і директора товарної біржі "Лекс-Форум" Євгенія Вариводу. У 2016 році до поліцейської комісії поліції охорони за поданням облради потрапили полковник міліції у відставці Петро Гарват і спеціаліст з питань правової роботи обласної профспілки працівників державних установ Олександр Дроздюк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також