Дієтологи постійно нагадують, що не можна зловживати гострим, солоним, солодким. Але багато продуктів улюблені й смачні, повністю відмовитися від них дуже важко. Щоб не нашкодити організму, лікарі рекомендують хоча б зменшити порції.
Любителям шоколаду перевагу потрібно віддати гірким сортам. У молочному більше цукру і зроблений він з какао-порошку замість бобів. Допустима добова порція — 1 / 8 плитки.
Тим, хто не може відмовитися від чипсів, слід обмежити їхнє вживання через великий вміст солі й підвищену калорійність. За раз допустимо з’їсти тільки десяту частину упаковки.
Сухі сніданки нерідко містять цукор, консерванти, барвники. Часте вживання може призвести до проблем з травленням. Необхідно їх чергувати з кашами з цілісних зерен, сиром.
Газовані напої типу кока-коли мають у складі дуже багато цукру, барвники, харчові добавки. Допустима доза — не більше склянки в день.