Безпечне водіння у Рівному: що потрібно знати кожному автомобілісту

984 0

Ми у соцмережах:

Безпечне водіння у Рівному: що потрібно знати кожному автомобілісту

Безпечне водіння — це перший крок до запобігання дорожньо-транспортних пригод. Статистика показує, що кількість ДТП в Рівному зростає, тому кожному автомобілісту варто бути більш відповідальним за кермом. І якщо знадобилася допомога в оформленні страховки, завжди зверталися на сайт https://finance.ua/insurance/osago.

Крім правил дорожнього руху, кожен водій в Рівному повинен мати при собі права і страховку на авто. Закон "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" зобов'язує кожного водія в Україні оформляти страховку ОСАЦВ. Поліс допомагає винуватцю ДТП виплатити збиток постраждалій стороні.

Правила безпеки для водіїв у Рівному

Незважаючи на досвід і якість водіння, кожен автомобіліст повинен бути відповідальним і дотримуватися простих правил:

♦ Дотримуйтесь обмеження швидкості. Це здається досить простим правилом, але варто частіше звертати увагу на знаки обмеження швидкості.

♦ Тримайте дистанцію. Практичне правило — перебувати на відстані трьох секунд від автомобілю перед вами.

♦ Пристібайте ремінь безпеки. Переконайтеся, що ремені безпеки щільно прилягають до тіла. Пасажири в машині також повинні бути пристебнуті.

♦ Приберіть телефон. Гаджети — одне з найбільш відволікаючих чинників, коли справа стосується водіння. Величезна кількість ДТП відбувається через водіїв, які відволіклися  на телефон.

♦ Тримайте в бардачку права та ОСАЦВ. Поліція може перевірити ваші документи в будь-який момент. Щоб уникнути штрафів, краще тримати папери при собі або в телефоні.

Навіть якщо дистанція поїздки коротка, не варто нехтувати правилами безпечного водіння. Набагато простіше бути відповідальним водієм, ніж виплачувати збитки в разі аварії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також