Безпритульні діти чиновників

4910 0

Ми у соцмережах:

Безпритульні діти чиновників

Скільки не говориться про різноманітні програми допомоги малозабезпеченим, скільки мільйонів не витрачається, — здається, все марно. А все тому, що тих малозабезпечених, як тільки десь гроші у бюджеті на них з’являються, раптово збільшується. Мчать «малозабезпечені» на своїх іномарках, штовхаються у коридорах, пахнуть дорогими парфумами, тицяючи один поперед одним довідки з солідними печатками — а все для того, щоб визнали їх бідними і незахищеними. На все ладні деякі люди, аби отримати допомогу. А що вже про дітей говорити? Навіть у притулок їх ладні турботливі батьки на певний час запроторити, щоб тільки їхні чада відчули смак халявного відпочинку та гуманітарної допомоги. У прокуратури Рівного цьогорічне оздоровлення дітей з неблагополучних сімей викликало серйозні запитання.

Начальника міської служби у справах неповнолітніх Володимира Куклу (на фото), учасника бойових дій, підполковника міліції у відставці, минулого понеділка посадили в ізолятор тимчасового утримання. Сьогодні міський суд повинен визначитися, чи варто його і надалі утримувати під вартою. Офіційно його прокуратура звинуватила у перевищенні службових повноважень та підробці документів, запідозривши у наданні статусу безпритульних дітям з цілком благополучних сімей. За цим фактом 22 вересня була порушена кримінальна справа. Офіційно Володимиру Куклі про кримінальну справу стало відомо тільки 4 листопада, коли на адресу служби надійшов лист з прокуратури за підписом старшого слідчого пана Рудікова. У листі не було вказано ні статті, за якою порушена кримінальна справа, ні в якій якості (свідка, підозрюваного тощо) Володимир Кукла має з’явитися. Вказувалося лише, що працівникам служби інкримінується «неправомірне використання бюджетних коштів та складання завідомо неправдивих документів». Крім цього, Володимира Куклу викликали на 15.00, а лист був зареєстрований у службі о 15.45, тож на цей час він аж ніяк не міг з’явитися. П’ятого листопада на адресу прокурора м.Рівне Леоніда Ореховського пан Володимир (сам за фахом юрист) надіслав заяву з відмовою давати будь-які пояснення по кримінальній справі, посилаючись на її незаконність та невідповідність правовим нормам надісланого з прокуратури листа. Така «зухвалість» не могла залишитися без покарання. Тим більше, що, як з’ясувалося пізніше, вже 4 листопада у міській прокуратурі було підготовлено постанову про затримання начальника служби у справах неповнолітніх. Про подальші події розповідає Людмила, дружина пана Кукли: — Вже в суботу 6 листопада до нас додому з’явилися працівники міліції, щоб доставити мого чоловіка в ізолятор тимчасового тримання. Нас у суботу вдома не було, тому наступного дня о 23.00 до нас знову прийшли працівники міліції. Я їх виштовхала за двері, а вранці мій чоловік доповів про подію міському голові та подав скаргу в обласну прокуратуру та суд на незаконно винесену постанову про затримання. Крім цього, щоб з’ясувати ситуацію, він домовився про зустріч з міським прокурором. Половину дня ми разом з ним прочекали в приймальні прокурора, однак той так і не з’явився. Коли ми заїхали у службу у справах неповнолітніх, Володимиру Куклі зателефонував слідчий Сергій Рудіков і повідомив, що на нього чекає прокурор міста. Ми під’їхали до прокуратури, прокурора там не виявилося, натомість нас чекали два працівники міліції, які відразу ж забрали чоловіка в ізолятор тимчасового тримання. До речі, прокурор ввів навмисне в оману міського голову, адже він повідомив йому, що Володимира Куклу чотири рази викликали в прокуратуру і він ні разу не з’явився, через це його і затримано, хоча насправді його викликали лише один раз та й то з порушеннями.

Коментар прокурора м. Рівного Леоніда Ореховського: — Проти Володимира Кукли ще у вересні була порушена кримінальна справа за статтями про перевищення службових повноважень та підробку документів. Однак він не з’являвся на виклики у прокуратуру та уникав свідчень по справі, тому ми змушені були узяти його під варту, аби не переховувався від слідства. Куклу запідозрили у тому, що він разом зі своїм заступником улітку цього року оформили фальшиві акти про поміщення у притулок для неповнолітніх вісьмох дітей, які були нібито з неблагополучних сімей. Такий статус давав їм право на оздоровлення влітку за бюджетні гроші. На оздоровлення кожної дитини було витрачено по 500 гривень, хоча насправді ці діти були з нормальних, благополучних сімей і в притулку вони не перебували. Слідство ще не закінчене, і через три доби після затримання Володимира Кукли прокуратура порушить питання про продовження терміну тримання його під вартою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також