Бібліотека просить землю. Під взуттєвою фабрикою?

372 0

Ми у соцмережах:

Бібліотека просить землю. Під взуттєвою фабрикою?

«Земельні» питання, як правило, завжди становлять більше половини від того, що розглядають на сесіях обранці рівнян. Та інколи трапляються проєкти рішень, які дивують навіть бувалих міських депутатів. Нещодавно на комісії з питань архітектури та будівництва обговорювали відведення в постійне користування ділянки на вул. Котляревського, 2 — для обласної наукової медичної бібліотеки. Старожили пам’ятають, що за цією адресою знаходиться приміщення взуттєвої фабрики. Так при чому ж тут бібліотека? — не зрозуміли депутати.

Увагу колег на це звернула Людмила Туровська:

— Розкажіть, як у тій взуттєвій фабриці з’явилася медична бібліотека? Вона там колись була? Чому ми даємо бібліотеці в постійне користування землю, яка під фабрикою? Нехай прийдуть на наступне засідання перед сесією і пояснять.

Сергій Таргоній, очолює міське управління земельних відносин:

— На земельній ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна, а саме — будівля взуттєвої фабрики загальною площею 455,4 кв. м та нежитлові приміщення майстерні-гаражу площею 154,1 кв. м, власником яких є Рівненська обласна рада, а правокористувачем — комунальний заклад обласної ради «Рівненська обласна наукова медична бібліотека».

Зрештою, депутати вирішили відкласти «бібліотечне» питання на довивчення. Йдеться про земельну ділянку площею 955 кв. м неподалік центру Рівного, яка належить місту — хоча самі будівлі на ній і належать області.

До слова, обласна наукова медична бібліотека за цією адресою справді існує і займає частину будівлі. Сюди, на Котляревського, 2, установа переїхала ще наприкінці 2004-го, адже її старе приміщення на вулиці Шопена тоді визнали аварійним та знесли. Бібліотека зберігає у фондах літературу на медичну тематику, а на її базі проводять свої заняття різні фахівці — оториноларингологи, трансфузіологи, стоматологи, епідеміологи та інші.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також