Бібліотекарки з Острога створили благодійну «Шпильку»

975 0

Ми у соцмережах:

Бібліотекарки з Острога створили благодійну «Шпильку»

Щоб допомогти ЗСУ , вони продають хенд-мейд-прикраси, аксесуари, обереги, сувеніри.

Вони лишень стартували, а до ініціативи вже приєднуються майстрині з інших областей. Та й серед тих, хто хоче придбати вироби, є, зокрема, жителі Тернопільщини та Закарпаття.

- Все починалося з бажання допомогти нашим захисникам. Ми не вміємо стріляти, робити перев’язки, зате майструємо своїми руками різноманітні прикраси, шиємо іграшки, малюємо. Тому вирішили використати ці вміння, – розповіла в.о. директора Острозької центральної публічної бібліотеки Ірина Федорчук. – Взагалі у нашій книгозбірні дуже талановиті працівниці. Так, одна з них – Оксана Юрченко, постійно в’яже гарні речі, виготовляє намиста. Якось вона розповіла про новий виріб. Тоді й виникла ідея продавати хенд-мейд і таким чином збирати гроші на потреби українських військових.

Так з'явилась інтернет-крамничка "Шпилька". Окрім описів самих виробів, волонтери також пишуть і про майстринь, які їх створили. Таким чином прикраси та обереги наче оживають, переконані вони.

Серед тих, хто передає вироби на благодійність, є літераторка Євгенія Гембаровська, яка цьогоріч стала однією з переможниць конкурсу «Краща книга Рівненщини – 2022». До ініціативи приєдналася і місцева майстриня Олена Павлюк, яка виготовляє ляльки-мотанки.

А ще у крамниці невдовзі можна буде придбати ангеликів від працівниці книгозбірні зі Смиги, патріотичні намиста від працівниці Національної бібліотеки України для дітей, браслети, які власноруч виготовив 8-річний Мишко. Разом із мамою він ходив на курси української мови в Острозьку бібліотеку – вони тікали від війни з Павлограда, що в Дніпропетровській області. Коли ж дізналися про ініціативу, захотіли долучитися, щоб допомогти українським захисникам.

- Ми плануємо розширювати асортимент – скоро в «Шпильці» з’являться теплі речі. Адже наші майстрині в’яжуть і рукавички, і светри. Ціни будуть помірні, щоб люди могли дозволити собі зробити покупку і тим самим стати благодійниками, - пояснила Ірина Федорчук. Насправді всі ми прагнемо допомогти ЗСУ і наблизити перемогу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також