Бігали, плавали та метали гранати

1110 0

Ми у соцмережах:

Бігали, плавали та метали гранати

Змагання зі спортивних та військово-прикладних дисциплін , мета яких військово-патріотичне виховання, заохочення до розвитку вмінь та навиків для захисту Вітчизни, тривали на Рівненщині три дні.

Юнаки змагалися з бігу на 100 та 1500 метрів, в метанні навчальної гранати Ф-1, підтягуванні на перекладині, плаванні на дистанції 50 метрів.  Заключний етап спартакіади допризовної молоді відбувся на базі Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою фізичною підготовкою. Ще в  2014 році там збудували найсучаснішу смугуперешкод, що відповідає стандартам військового офіцерського багатоборства.

Перше місце вибороли військові ліцеїсти з Острога, на 2-му й 3-му місці – школярі Рівного та Рівненського району відповідно.

Начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський подякував учасникам та їх вчителям з предмету «Захист Вітчизни» за наполегливість та жагу до перемоги. Він вручив кращим спортсменам кубки, медалі, дипломи та грамоти за особисту першість в кожному виді, за місця в особистому заліку та звання кращої команди в загальному заліку. Додаткове заохочення чекало на кращих «снайперів» у вигляді спеціальних відзнак за влучність у кульовій стрільбі від Товариства сприяння обороні України.

Перемога в декількох номінаціях під час спартакіади, зокрема, встановлення нового рекорду його вихованцем з подолання смуги перешкод за 1 хвилину 43 секунди, не здивували заступника начальника військового ліцею з виховної роботи підполковника Ігоря Приступу. За словами офіцера, смуга перешкод передбачає біг на дистанцію 400 метрів, подолання так званої «змійки», рову, бігу по колоді на висоті, подолання стіни, зруйнованого мосту, вікна в стіні та тунелю. Саме цей елемент найважчий та значно відрізняється від простого бігу. Під час його виконання задіяні одночасно різні групи м’язів, що збільшує навантаження та збиває ритм дихання учасника.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також