Біль та синці після масажу: це нормально?

578 0

Ми у соцмережах:

Біль та синці після масажу: це нормально?

Хтось вважає, що біль і синці після сеансу масажу — ознака того, що фахівець виконав свою роботу на совість, інші вважають за краще змінити масажиста. Як все-таки має бути?

Реабілітологи стверджують, що сліди на тілі справдіможуть з’являтися при певному ступені опрацювання тіла та деяких видах масажу.

При класичному масажі немає синців, при нормальному розминанні на тілі не залишається слідів. При антицелюлітній роботі, вакуумному масажі або масажі скребком гуаша виникнення синців можливе — але вони легко і швидко проходять.

Що означає, якщо при масажі виникають сліди? У процесі сеансу кров рухається по судинах, і коли масажист на них натискає, кровотік прискорюється. Якщо у клієнта є м’язовий застій, спазм або фасція, що підлипла, при вишкрібаючому русі й сильному розминанні кров починає йти не по судині далі. Еритроцити просочуються через стінку капіляра в підшкірний шар. Так і з’являються синці.

Досвідчений масажист не робитиме глибокий масаж на перших етапах: тіло пацієнта потрібно підготувати. Зазвичай проводиться один-два сеанси ручного масажу, а потім з’являється можливість «пошкребти» м’язовий застій, якщо це потрібно. Синці можуть з’явитися, але це можна вважати корисним процесом. Таким чином можна «приводити до тями» місця зажимів і гіпертонусу м’язів. Завдяки появі синців вони швидше відновлюватимуться, підвищуючи ефективність процедури масажу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також