Біла цибуля - оздоровлення травної системи

1201 0

Ми у соцмережах:

Біла цибуля - оздоровлення травної системи

Завдяки своїм антибактеріальним властивостям біла цибуля сприяє оздоровленню травної системи, що, у свою чергу, поліпшує імунну функцію.

Біла цибуля містить хром і сірку, які впливають на природні механізми регулювання рівня цукру в крові. Тому регулярне контрольоване вживання білої цибулі корисне хворим на діабет, а також тим, хто має переддіабетичний стан.

Флавоноїдні антиоксиданти, зокрема, фізетин і кверцетин, котрі є в цибулі, здатні запобігати росту пухлин. А клітковина і пребіотики поліпшують стан і функціонування кишечнику.

Вживання білої цибулі зміцнює кістки у літніх жінок, забезпечує профілактику остеопорозу. Високий рівень антиоксидантів — сполук, які борються із запаленням, знижують рівень тригліцеридів і рівень холестерину — благотворно позначається на стані серця. Завдяки своїм протизапальним властивостям біла цибуля також допомагає знизити високий кров’яний тиск.

Флавоноїди й сірка, що містяться в овочі, допомагають розріджувати кров, сприяють її плавному плину венами та артеріями. Це знижує ризики тромбів і патологій, включно з серцевим нападом й інсультом. Велика кількість сірки забезпечує потужний протизапальний ефект. Крім цього, біла цибуля багата на селен, який стимулює імунну функцію і зменшує запалення.

Однак у разі загострення проблем з органами травлення та за серцевих захворювань вживати білу цибулю сирою не варто. Свої корисні властивості вона зберігає і після термічної обробки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також