Билися діти, а покарають їхніх батьків

1758 0

Ми у соцмережах:

Билися діти, а покарають їхніх батьків

Напередодні Дня святого Валентина не всі рівненські підлітки обмінювались традиційними вітальними листівками і були налаштовані на дружбу. Окремі вирішили з’ясувати стосунки зі своїми шкільними «кривдниками» звичним для себе способом — за допомогою кулаків. У результаті двоє дітей з побоями потрапили у лікарні міста.

Перший випадок стався у четвер 11 лютого. Післяобідньої пори, близько о пів на четверту на станцію «швидкої» надійшов виклик від мешканки вулиці Пржевальського. Жінка попросила про допомогу для свого 11-річного сина, який прийшов після занять в ЗОШ №26 і поскаржився, що його побив і мало не задушив однокласник. Оглянувши хлопчика, медики попередньо діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій голови, а також сліди удушення на шиї. Підлітка доставили у дитячу лікарню міста, про випадок повідомили в міліцію. Наступного дня близько десятої вечора «швидка» мчала на вулицю 6-ту Гвардійську. Мати викликала меддопомогу для своєї дитини, яка прийшла додому, побита іншими дітьми. З 12-річною семикласницею ЗОШ №23 після шкільної дискотеки до Дня закоханих з’ясовували стосунки дві дев’ятикласниці. Відтак із закритою черепно-мозковою травмою та забоєм кісток голови підліток потрапила в центральну міську лікарню Рівного. На щастя, травми обох підлітків виявились нетяжкими, і отримавши необхідну меддопомогу, вони повернулись з лікарень до своїх домівок.

Коментарі Ірина Теліга, оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей Рівного: — Як ми з’ясували, у випадку з хлопчиком — це фактично були дитячі пустощі, а з дівчинкою — словесний конфлікт перейшов у штовханину. З дітьми, які їх скривдили, ми провели бесіду, також будуть покарані їхні батьки. А саме, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за статтею «Невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей». Оксана Макарчук, директор ЗОШ №23: — Інцидент стався за межами навчального закладу, після закінчення шкільного вечора і дискотеки до Дня закоханих. Двоє дівчат з 9-го класу не порозумілися з семикласницею. Але нічого серйозного там не було, просто виникла шарпанина, дитину штовхнули. Поряд стояли ще п’ятеро дівчат і все це бачили. Звісно, батьки вправі поставити до відома про випадок кримінальну міліцію у справах дітей, але дівчата вже й так попросили пробачення у семикласниці. Володимир Дзюбук, директор ЗОШ №26: — У четвер на великій перерві хлопчаки спершу штовхались і обзивались, а потім один одного схопив за горло. Проте одразу дітей розтягнули і, здавалося б, жодних наслідків не мало бути. На сьогодні діти ходять у школу, і жодних конфліктів між ними вже не виникає. Віталій Новак, начальник управління освіти Рівненського міськвиконкому: — Не стану стверджувати, що між школярами не виникає конфліктів, але в цьому році це перший випадок, коли дійшло до бійки. Деталі ми ще з’ясовуємо, як і до цього в подібних випадках, будемо проводити відповідну виховну і профілактичну роботу спільно з батьками та інспекцією міліції у справах неповнолітніх.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також