Білий чи чорний

1125 0

Ми у соцмережах:

Білий чи чорний

Чорний перець добре відомий в кулінарії. Але, виявляється, існує і білий перець. Він широко використовується в тайській, китайській та в’єтнамській кухні. Дає їх одна і та ж рослина — перець чорний. Однак між ними є різниця.

Як стверджують фахівці, чорний перець — це плід, а білий — це насіння. Горошини чорного перцю зривають зеленими незадовго до дозрівання, потім їх сушать на сонці. У процесі сушіння верхній шар зморщується і набуває чорного кольору. Білий перець — це зріле насіння чорного перцю. Щоб відокремити оболонку від насіння, його замочують у воді або використовують хімічні способи відділення. Потім насіння кілька разів промивають під проточною водою. Потім його висушують на сонці, але стає воно не чорним, а білим і гладким.

Після сушіння чорний перець набуває властивої йому гостроти і пекучості. Найкраще використовувати свіжозмелений перець, оскільки з часом він втрачає свій аромат. Смак і аромат чорного перцю багатший і сильніший, і він набагато гостріший. Використовують чорний перець для приготування страв, в яких необхідно посилити смак. Якщо ж потрібна більш м’яка смакова палітра — білий, у нього аромат легкий і невигадливий, а смак м’якший, тонший. Його використовують як легку приправу.

Якщо горошини чорного перцю зберігати в герметичному посуді, він зберігає свій аромат протягом року. А термін придатності меленого перцю не перевищує декількох місяців. Білий перець відносно швидко втрачає свій аромат.

Чорний і білий перець відрізняються не тільки ароматом. Відрізняються своїм зовнішнім виглядом і страви, в яких їх використовують. Чорний перець додають у страви з багатою колірною гамою, що готуються з багатьох інгредієнтів. Він органічно підкреслює їхній смаковий букет.

Для білих супів і соусів краще пасуватиме білий перець, який до того ж не буде псувати їхній зовнішній вигляд. Він добре поєднується з більш легкими стравами. Білий перець — ідеальний вибір у тих випадках, коли ви хочете додати страві легкої пікантності, не перебиваючи смак інших інгредієнтів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також