Білий хліб з м’ясом «розбухає» в шлунку. З чим ще не можна їсти хліб

733 0

Ми у соцмережах:

Білий хліб з м’ясом «розбухає» в шлунку. З чим ще не можна їсти хліб

Перетравлення їжі значною мірою залежить від правильного поєднання продуктів. Ось деякі рекомендації щодо споживання хліба та інших продуктів.

М’ясо та білий хліб. Для перетравлення м’яса важливо споживати достатню кількість клітковини, якої в білому хлібі практично немає. Білий хліб може «розбухати» в шлунку, ускладнюючи процес перетравлення білка. Це може призвести до запалень у шлунково-кишковому тракті. Краще замінити білий хліб на чорний.

Фруктовий салат. Велика кількість фруктів, багатих на цукор і клітковину, разом з хлібом може призвести до печії та інших проблем із травленням. Краще споживати фрукти окремо від хліба.

Квашена капуста. Хліб у поєднанні з квашеною капустою може викликати процеси бродіння і здуття живота. Дієтологи не рекомендують поєднувати хліб із соліннями, оскільки це ускладнює травлення.

Хліб із варенням містить багато цукру, що може сприяти набору ваги та проблемам зі шлунком. Важливо обмежувати такі поєднання або замінювати їх на більш корисні альтернативи.

Гриби — важкий продукт для шлунку, і в поєднанні з білим хлібом цей процес стає ще складнішим. Краще їсти гриби окремо або з овочами.

Жирна їжа та білий хліб. Оскільки білий хліб уповільнює травлення, його не варто поєднувати з жирним м’ясом або рибою. Однак помірне вживання хліба з нежирними сортами м’яса може полегшити його засвоєння.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також