Білоруси бояться, що рівненські поліщуки взимку крастимуть їхній ліс

1764 0

Ми у соцмережах:

Білоруси бояться, що рівненські поліщуки взимку крастимуть їхній ліс

Таку проблему обговорювали представники прикордонних служб України та Білорусі під час спільної зустрічі, в якій також взяли участь чиновники Рокитнівської адміністрації.

 17 грудня відбулася робоча зустріч прикордонного уповноваженого України по Луцькій ділянці та прикордонного уповноваженого Республіки Білорусь Пінської ділянки. В робочій зустрічі участь представники Рокитнівщини в.о. голови Рокитнівської райдержадміністрації Олексій Берташ, голова районної ради Анатолій Кінчур, голови прикордонних населених пунктів, сіл: Глинне, Березове та Старе Село. 

Сторони констатували, що в зимовому періоді 2019-2020 років слід врахувати можливість спроб перетину державного кордону громадянами України з метою незаконної вирубки лісу на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь. В період передсвяткових і святкових днів, українсько-білоруська сторони обговорили і уточнили порядок пропуску через державний кордон організованих груп, що прямуватимуть через державний кордон.

За результатами зустрічі Сторони досягнули спільних домовленостей щодо перетину українсько-білоруського кордону.

За час функціонування місць спрощеного пропуску через державний кордон, громадянами України було здійснено перетин державного кордону в 20 782 випадках, що на 22,9% менше ніж в 2018 році. Завдяки досягнутим домовленостям і проведеній цілеспрямованій роботі Сторін, пропуск громадян України для збору дикорослої ягоди на території Республіки Білорусь пройшов організовано, не допущено виникнення конфліктних ситуацій і прикордонних інцидентів в місцях спрощеного пропуску і в районі збору ягід. В порівнянні з 2018 роком відзначено зменшення кількості порушень державного кордону громадянами України, проте мали місце випадки невчасного повернення громадян на територію України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також