Білоруси готують провокації та диверсантів - МВС

774 0

Ми у соцмережах:

на фото - Євгеній Єнін

Але наступ білоруських військ поки оцінюють як малоймовірний

В Україні посилюють режим контролю на блокпостах, а все - через загрозу проникнення диверсійно-розвідувальних груп з території білорусі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін:

- Як наші партнери, так і вітчизняні розвідки чітко стверджують про відсутність ознак формування ударних угруповань на території білорусі. Тим не менш, ми маємо інформацію про можливі провокації, з метою втягнення білорусі у російсько-українську війну - йдеться про можливість направлення відповідних ДРГ. І саме тому нашими правоохоронцями впроваджено посилений режим несення служби на блокпостах.

До слова, так звані «військові навчання», які білорусь проводить у прикордонних регіонах з Україною, продовжені до 9 липня. Але наразі прямий військовий наступ з цієї країни малоймовірний, - вважають розвідники.

- Сьогодні прямої загрози з боку білорусі немає, тому що не створено угрупування військ, не розгорнута система управління цим угрупуванням. Це основний елемент того, що йде безпосередня підготовка до бойових дій, — пояснив Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Але, зазначив Скібіцький, перебування біля кордону семи батальйонів збройних сил білорусі спонукає українське командування залучати додаткові сили стримування та посилювати розвідку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також