Більше місяця у Росії обстрілюють Білгородську область

1781 0

Ми у соцмережах:

Більше місяця у Росії обстрілюють Білгородську область

У ніч на 14 травня жителі Білгорода знову повідомили про серію вибухів та про яскраві спалахи в небі над містом.

 Як повідомляє «Медуза», прифронтовий регіон останні тижні постійно перебуває під обстрілами.

Жителі області впевнені, що їх обстрілюють українські військові, яких вони називають нацистами. Однак українська влада відкидає усілякі звинувачення в обстрілах та переконує, що це роблять самі ж росіяни, щоб посіяти страх і паніку.

Якщо дивитися на будинки у промзоні на околиці Білгорода, в очах починає рябити від червоних плям. Це місцеві жителі та працівники підприємств вивісили радянські прапори, святкуючи День Перемоги. Свято закінчилося, але червоні прапори досі на місці — поруч із георгіївськими стрічками та російським триколором. Навпроти будинків, на тлі квітучих вишень, чорніють виснажені резервуари нафтобази, що згоріла.

Про обстріл місцеві згадують неохоче. Коли на нафтобазі була пожежа, мешканців розташованих поряд вулиць евакуювали, але автобуси приїхали пізно. Багато хто залишав будинки самостійно.

«Пожежа сталася о шостій годині ранку, а автобус приїхав лише об 11. Ми тут самі збиралися як могли, всі один одному допомагали, — пояснює одна з жінок. — Поїхали до родичів, потім повернулися, коли все загасили».

З 11 квітня у Білгородській області запроваджено «жовтий» рівень терористичної загрози, і місцеві жителі з підозрою ставляться до незнайомців. Кілька разів до міських служб надходили помилкові сигнали про мінування, а 27 квітня білгородські силовики відзвітували про затримання двох «диверсантів», які нібито планували теракт на залізниці. Однак їх так і не показали.

А 11 травня російський губернатор В'ячеслав Гладков повідомив про новий «приліт» — до села Солохи у Білгородському районі, за 12 кілометрів від кордону з Україною.

У своєму телеграм-каналі Гладков назвав цей обстріл «найважчим за весь час». Снарядами поранило сімох людей, повідомили і про одного загиблого.



Усього з початку війни у Білгородській області постраждала 21 особа — 19 поранених та двоє загиблих.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також