Біля фонтанів у головному парку Рівного почали зрізати старі верби

1363 0

Ми у соцмережах:

Біля фонтанів у головному парку Рівного почали зрізати старі верби

Найстаріший парк Рівного потребує уваги і грошей. Новий директор Олексій Хмилецький задумав серйозні зміни на краще у парку ім.Шевченка. Що ж за ці весняні погожі дні вже вдалося тут зробити?

Олексій Хмилецький, в.о. директора об’єднання парків Рівного:

— Насамперед почали з дерев — з початку березня посадили 400 молодих дерев та 100 кущів: беріз, кленів, туї, ялівцю, сосон кримських, бузок, багряника, кипарисовика. Консультувалися з нашим дизайнером, який підказав, де садити. Адже на рівні очей в парку відчувається дефіцит зелених насаджень, бо всі дерева вже старі і високі. Також засіяли клумби різними квітами — наприклад, чорнобривцями, бегоніями, братиками. Частково висіяли квіти в теплиці, яка знаходиться в господарській зоні, закритій від очей відвідувачів. Цього року плануємо її частково відремонтувати. Хто цим займеться — вирішить система Prozorro. В майбутньому хочемо мати власний розсадник, в якому зможемо вирощувати квіти, кущі, дерева, щоб потім висаджувати їх в парку. Також хочемо удосконалити систему поливу газонів де це потрібно.

Окрім того, у планах відремонтувати каскад фонтанів із сумнозвісною Дюймовочкою. Ми вже почали там з дозволу міської влади зрізати старі верби, всього їх 36, замість яких висадимо дерева, що менше засмічуватимуть територію. Готуємо майданчик для реконструкції, паралельно готуємо документацію для розробки проекту.

У парку також продезінфікували атракціони, які поки що не працюють. Перевірили тут на предмет безпеки дерев’яні скульптури на дитячому майданчику. Деякі з них демонтували, бо вони вже не годяться для подальшої експлуатації.

Також плануємо в цьому році відремонтувати арку на вході з вулиці Чорновола. Проте поки що про вартість ремонту та будь-які подробиці з цього приводу говорити рано.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також