Біля ОДА зібрались перевізники, щоб озвучити чиновникам свої вимоги

3446 0

Ми у соцмережах:

Біля ОДА зібрались перевізники, щоб озвучити чиновникам свої вимоги

У Рівному від самого ранку - акція протесту. Зібралися перевізники.

Під стінами Рівненської ОДА збираються перевізники. Люди просять відновити у повному обсязі перевезення в межах області,  повідомляє Радіо Трек.


Запланована кількість учасників акції - близько тисячі водіїв і більше 100 автобусів. Вже зараз на майдані Просвіти можна побачити кілька десятків транспортних засобів.

Суспільне повідомляє, що у зверненні від ГО "Союз перевізників України" йдеться про те, що за три місяці підприємці втратили всі заощадження, частина – водіїв, які покинули роботу у пошуках кращого, а перевезення, замість легальних, буцімто здійснюють нелегали.

- Це вже крик душі. Далі буде ще важче повернутись у цей бізнес. Нелегальні перевізники зайшли на ринок, його освоїли і доходить до того, що їздять уже по графіках, – каже президент ГО "Союз перевізників України" Валентин Демчук.
Також зазначають, що дозвіл на відновлення внутрішньорайонних перевезень у дев'яти районах області ситуацію не рятує, адже основним заробітком було довезення людей саме в Рівне – а дозволу на такий маршрут наразі немає.

- Кав'ярні працюють, ринки працюють, у Рівному їздять тролейбуси, маршрутки також. А "Рівне-Здолбунів" не пускають, люди не можуть на роботу дістатись. От цього ніхто не може зрозуміти, – каже водій Олександр Семенюк.

Звернення про відновлення роботи громадського транспорту також є одним із найчастіших, яке отримує "гаряча лінія" Рівненської ОДА.

- Про проблеми перевізників ми говорили не один день і тиждень. Двічі робили звернення до уряду зі своїми пропозиціями, зокрема, щоб дозволили перевезення в кількості 50% місць для сидіння. Вони чесно дотримувались карантину три місяці і дивились, як працюють нелегали. Тепер треба привернути увагу такою мирною акцією, – сказав у коментарі Суспільному начальник управління інфраструктури ОДА Федір Мисюра.

Нагадаємо, через зростання кількості хворих на коронавірус Рівненщина знаходиться у переліку областей, де не дозволено переходити до нових етапів карантинних послаблень. Два останніх дні в області фіксували антирекорд за кількістю нових хворих.

У Рівному з понеділка, 15 червня, на маршрути у режимі спеціальних перевезень виходить ще 30 автобусів.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також