Біля школи — Валіон

3880 0

Ми у соцмережах:

Біля школи — Валіон

На місці старої хати на вулиці Шевченка, 105 у Рівному, яку власниця збиралась лиш реконструювати, якось непомітно для міської влади "виросла" п'ятиповерхова споруда. Затуляючи вікна сусіднього шкільного закладу. Будівельники цими днями вже закінчують її накривати дахом. Хоч насправді за рішенням суду ця споруда мала вже давно бути знесена.

Шевченка Скандальна будівля розташована біля одного з корпусів НВК "Колегіум". У 2009-му на цій ділянці Алла Завізна хотіла звести будинок. Та згодом майнові права якимось чином перейшли до приватної фірми "Валіон-105", яка зареєстрована за цією ж адресою і стала замовником вже "реконструкції житлового будинку з офісними приміщеннями". Засновником і керівником "Валіону" в Єдиному державному реєстрі підприємців значиться рівнянка Юлія Мартинчук. А основний з трьох її видів діяльності — якраз надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Директор НВК "Колегіум" Петро Куделя:

— Наш заклад розташований у центрі міста. Один корпус — на вулиці Шевченка, інший — на Пересопницькій. Це "хлібні" місця, і є багато підприємців, які бажають зайняти землю поряд із нами. У 2009 році до нас звернулася громадянка Алла Завізна і запитала дозволу побудувати поряд із нашим головним корпусом на вулиці Шевченка, 103 півтораповерховий житловий будинок. Спочатку ми були не проти, але коли замість житлового будинку почав виростати офісний центр на три поверхи — забили на сполох. Ця будівля значно вища від запланованої і перекриває нам світло. Місто подало в суд на неправомірність цих робіт і виграло його. Але незважаючи на рішення суду, будинок ніхто не зніс. А нещодавно будівельні роботи відновилися. Тепер над трьома існуючими поверхами почали нарощувати ще два.
Олександр Ніколайчук, заступник начальника інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Рівненській області:
— Ми й в обличчя не бачили замовника цього будівництва. Адже 21 жовтня 2014-го декларацію через Центр надання адміністративних послуг подала пані Парчевська для ТзОВ "Валіон-105". Хто вона така — я не знаю. 23 жовтня декларацію зареєстрували у ДАБК. Та згодом, під час огляду об'єкта, виявили, що ведуться роботи з надбудови двох поверхів — значить, в декларації було подано недостовірні дані? Відповідальність за це має нести замовник. Окрім того, 6 лютого цього року до нашого управління надійшли звернення від Віталія Левицького та Ігоря Осадчого, які стверджують, що вони не здійснюють технічний та авторський нагляд за цим об'єктом. Зважаючи на це, 12 лютого декларацію ми скасували і звернулися до обласного управління міліції. А ще — повідомили Держархбудінспекцію у столиці, щоб звернулися до Кабінету Міністрів, бо дозвіл на проведення перевірки можуть дати лише вони. На даному етапі будівництва легше знести цю споруду, ніж привести її у відповідність до проекту. А щоб знести, все одно потрібне буде рішення суду.
Володимир Хомко, міський голова:
— У мене вже була нарада з начальником міліції, прокурором міста, начальником виконавчої служби. Як мінімум за двома напрямами будемо порушувати кримінальні провадження. По-перше, притягнемо порушника до відповідальності за те, що самобуд досі не знесений чи не приведений у відповідність до проекту за рішенням суду. А також за те, що власники, коли брали в Києві дозвіл на добудову, внесли у свої документи завідомо неправдиві дані. Сподіваюся, в результаті цих двох кримінальних проваджень ми разом із рівнянами, мешканцями навколишніх будинків, зможемо добитися, аби державні виконавці знесли цю незаконну споруду.
У міськвідділі міліції повідомили, що за фактом неправдивих відомостей в офіційному документі відкрили кримінальне провадження.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також