Біля церкви кордон з поліції: прихильники російської церкви хочуть «відвоювати» святиню

3342 0

Ми у соцмережах:

Біля церкви кордон з поліції: прихильники російської церкви хочуть «відвоювати» святиню

У селі Будераж, що на Здолбунівщині, місцева релігійна громада змінила єпархіальну приналежність та перейшла до Православної церкви України.

 Як пише у своєму Facebook Сергій Кондрачук, одразу після зміни єпархіальної приналежності люди зайшли в храм, щоб помолитися. Однак це розлютило прихильників російської церкви.

- Коли громада ПЦУ проводила службу, то до церкви почали сходитися прихильники РПЦ в Будеражі, який я нарахував аж 11.

Ну а далі все за давньою схемою прихильників РПЦ: ближче півдня в село почали приїздити невідомі люди, духовенство РПЦ і всі ті, кого ми бачили в решті сіл Здолбунівщини, де були подібні ситуації.

У храмі виключно місцеві люди – віряни ПЦУ, на відміну від іншої сторони. Зрештою, парафіяни ПЦУ неодноразово просили усіх немісцевих, щоб вони покинули село,
- уточнює Кондрачук.

Селяни запропонували прихильникам УПЦ, яка знаходиться в єдності з Московським патріархатом, можливість почергових богослужінь.

Однак прихильники РПЦ пропозицію відкинули, а їхнє число в селі невпинно росте.

Зі свого боку, УПЦ звинувачує прихильників ПЦУ в захопленні храму:

- Прибічники ПЦУ з колишнім екс- головою Здолбунівськоі РДА захопили церкву на Рівненщині. Подія сталась 26 жовтня 2019 року о 6 годині ранку в селі Будераж Здолбунівського району. За словами очевидців , коли ще було темно, до церкви під’їхало кілька автівок з молодиками та людьми із сусідніх населених пунктів , виламали металеві двері - заволоділи релігійною спорудою , що належить релігійній громаді УПЦ та є пам‘яткою архітектури. Очолював безчинство колишній голова Здолбунівськоі РДА Сергій Кондрачук, котрий добре відомий своєю рейдерською діяльністю у очолюваному ним районні , - пише Рівне.Голос церкви.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також