Бій 4х4: на Рівненському полігоні змагаються українські танкісти

995 0

Ми у соцмережах:

Бій 4х4: на Рівненському полігоні змагаються українські танкісти

На Рівненський полігон з'їхалися танкісти з усієї України. В рамках підготовки до загальних командно-штабних навчань тут триває визначення кращого танкового підрозділу Збройних сил України. Зібрались танкісти чотирьох оперативних командувань, а також представники десантно-штурмових військ та морської піхоти.

- 9-го вересня – якраз комплексно-тактичне заняття, яке у себе включає бойові стрільби взводів, які проводяться в достатньо таки складній, динамічній обстановці і переходять від одного бою до іншого,розповів Суспільному командувач сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.


Минулого тижня на Рівненському полігоні змагалися між собою танкісти чотирьох оперативних командувань. Усі вони мають досвід у зоні бойових дій. Нині нагоду вступити з ними у протистояння, максимально наближене до бойового, отримали також і підрозділи, які перебувають у зоні відведення.

За словами командира танкового взводу морської піхоти Олексія Коваля, відповідальність – дуже велика.


"Дійсно це відпрацювання тактичне, бій 4х4. Це для мене щось було нове, я в такому іще участі не брав. Це дійсно цікаво так керувати своїм взводом: як необхідно обійти противника, десь схитрити, як його вразити. І він також – не просто мішень, а противник також діє. Це дійсно необхідна річ в нашій армії", – зазначив Олексій Коваль.


Описуючи свої враження від змагань, Олексій Коваль особливо відзначає тактичне протистояння з використанням лазерних випромінювачів. Цю систему Збройні сили ввели у свою підготовку лише нещодавно. Назву кращого танкового підрозділу Збройних сил України організатори змагань обіцяють назвати 11 вересня. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також