Бійка в Сарнах: проти місцевих був «беркут»?

3779 0

Ми у соцмережах:

Бійка в Сарнах: проти місцевих був «беркут»?

З суботи на неділю вночі у сарненському барі трапилася бійка. Від звичних побоїщ її відрізняло те, що місцеву молодь побили не однолітки, а міцні хлопці в балаклавах, яких місцеві ідентифікували як «беркут», який нині у складі Нацгвардії базується на території місцевої військової частини.

бійка Сарни Як розповідають, конфлікт між спецпризначенцями та місцевими – не вперше. Бар «Адреналін», де трапилася сутичка, - якраз навпроти військової частини. На вихідних бійку нібито спровокувала образа: чи то від нацгвардійця у сторону місцевих, чи то навпаки. Більшість силовиків у бар прибігла, коли вже розгорілася сутичка – на підмогу, так би мовити. Камери спостереження зафіксували, як чоловіки у масках збивали сарненську молодь і били ногами. Втім, за розповідями очевидців, використовували люди у масках і палиці, лупцюючи і хлопців, і дівчат – всіх, хто не встиг сховатися до бару, а був надворі. Зранку наступного дня біля бару чітко виднілися калюжі крові. Дехто із місцевих опинився у лікарні з переломами. Втім, ГУ Нацполіції у Рівненській області (а Нацгварідя, нагадаємо, підпорядковується Нацполіції) заявило, що у лікарню звернулося п’ятеро мешканців Сарн з «незначними тілесними ушкодженнями». У неділю військову частину прийшли пікетувати батьки побитої молоді. Вимагали, щоб «беркутівці» (бо впевнені, що били саме вони, прислані зі сходу України) їхали геть. Мовляв, ладу із незаконним видобутком вони не навели, а у «самоволку» з військової частини ходять часто.

- Це не перший випадок їхнього махновського розгулу, який супроводжувався вигуками «слава беркуту», - написав на своїй сторінці у Facebook нардеп із Сарн Сергій Євтушок. – Є постраждалі в лікарні з побитими головами. Палки, які валяються після побоїща, зірвані із забору військової частини, де тимчасово проживає цей підрозділ. Вважаю, що ситуацію негайно має врегулювати найвище керівництво Нацгвардії. Не має бути в її рядах такої сволоти, яка забігає в масках в нічний клуб і без розбору калічить всіх, хто попадає під руку.
За словами мешканця Сарн Валерія Кулікова, на територію військової частини навіть спершу не пускали медиків, які мали встановити вміст алкоголю у крові нацгвардійців. За фактом хуліганства поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Провадження, втім, передали за підслідністю до обласної прокуратури. До слова, у тому, що у неділю місцеві пікетували військову частину, дехто вбачає "бурштиновий" слід. Мовляв, місцевих бурштинокопачам вигідно підняти шум навколо Нацгвардії, аби спецоперація, пов'язана з незаконним видобутком бурштину, в області припинилася.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також