Бійців зібрали на вишкіл

1215 0

Ми у соцмережах:

Бійців зібрали на вишкіл

Після одноденного вишколу чоловіки повернуться до звичного життя, проте за потреби вони захищатимуть стратегічні об'єкти Рівненщини

Бійців із загонів територіальної оборони Рівненщини зібрали на військовому полігоні – влаштували їм навчання, аби ті пригадали основи армійської підготовки. Але для когось тактична медицина та вміння користуватися стрілецькою зброю – то раніше неопановані навички, адже в загонах тероборони люди є різного віку та і різних професій.

Армійські інструктори вчать рятувати пораненого та виносити його з поля бою. До порад дослухаються учасники вишколу – військовозобов'язані із загонів територіальної оборони.

"Ці навчання не просто потрібні, вони мають бути обов'язковими для військовозобов'язаних, придатних до військової служби, мають їх щорічно проходити. І не тільки один день, а можливо це мають бути більш тривалі збори", – впевнений армієць Богдан Турович.

Загалом на навчальному полігоні Рівненщини на вишкіл зібралися 300 військовозобов'язаних. Це люди різного віку і професії, які свого часу пройшли основи допризовної підготовки. Тепер їх навчають вправлятися зі стрілецькою зброєю.

Цьогоріч на Рівнещині із загонів тероборони планують сформувати зо два десятки військових підрозділів.

"Ці навчання проводяться з метою перевірити систему оповіщення і збору військовозобов'язаних, набуття практичних навичок у володінні штатною зброю, а також виконання завдань в умовах, наближених до бойових", – відзвітував т.в.о. начальника відділу тероборони Рівненського обласного військкомату Олександр Музика.

Після одноденного вишколу чоловіки повернуться до звичного життя. Проте в разі потреби вони захищатимуть стратегічні об'єкти Рівненщини.

"Нам треба завжди бути готовим до того, що доведеться брати зброю в руки і захищати наше мирне небо над головою. Не хотілося б, щоб так було. Хотілося б тримати руки наших дітей і коханих дружин. Але якщо доведеться, треба бути готовим до всього", – наголошує військовозобов'язаний.

Ігор Добренко, "5 канал"

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також