«Біжу у фіналі на чемпіонаті світу... в одному шиповку»

1488 0

Ми у соцмережах:

«Біжу у фіналі на чемпіонаті світу... в одному шиповку»

Рівнянка Катерина Климюк, яка була близькою до здобуття бронзової медалі на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Бірмінгемі, своїм виступом залишилася задоволена.

Як ми вже розповідали, українська жіноча естафетна команда у бігу 4 по 400 м у фіналі фінішувала п’ятою, втім, після дискваліфікації Ямайки та Великої Британії перемістилася на п’єдестал. Але раділи українки недовго. Британки подали протест, після якого «бронзу» віддали їм, відсунувши наших спортсменок на четверте місце.

Про усе, що відбувалося за лаштунками чемпіонату світу, ми попросили розповісти Катерину Климюк:

— Для мене це був другий чемпіонат світу. Але влітку у Лондоні до фіналу пробитися не вдалося. Тому коли потрапили до фіналу в Бірмінгемі, усі зраділи. А от у фіналі виникли незрозумілості. І хоча усі в команді називають мене найменш конфліктною, найменш проблемною, усі проблеми виникли, коли бігла я. Спочатку стався конфлікт з ямайчанкою. Вона не знала правил і стала переді мною. Я штовхатися не стала, відійшовши вбік. Зрештою, представниця Ямайки прийняла паличку не на своєму місці, за що їхню команду дискваліфікували. Але це був лише перший маленький скандал. Потім, коли я прийняла паличку, мені британка наступила на шиповка і зняла його. Я біжу і думаю, невже я біжу у фіналі на чемпіонаті світу в одному шиповку, це ж нереально! Потім зрозуміла, що це реально — шиповок зліз із п’ятки і тримався на пальцях, адже ми щільно зашнуровуємо взуття. Може, від цього на адреналіні й сил додалося, тому що пробігла свій етап я непогано.

— А як розгорталися події далі?

— Фінішували ми п’ятими. Думаємо, клас — ми п’яті, це вже досягнення, адже особисті результати наших конкуренток перед чемпіонатом світу були вищими. Заходимо до роздягальні, а там повідомляють, що Ямайку дискваліфікували і ми вже четверті. А я й кажу тренерам: знаєте, я бігла без шиповка. А вони: так це ж привід для протесту. Ми подаємо протест, і його ухвалюють. Дивимося на табло, а ми вже треті. Але раділи недовго. Судді побачили, що покарали господарок, і скасували своє рішення. Отож ми стали четвертими.

Дехто каже — повернулися без медалі, але це ті кажуть, хто не розуміється в спорті. Попереду чемпіонат Європи у Берліні, тож тепер усі думки про нього.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також