Бізнесмен ремонтуватиме рівненську стелу Небесної сотні

2779 0

Ми у соцмережах:

Бізнесмен ремонтуватиме рівненську стелу Небесної сотні

У Рівному композицію на честь героїв Революції Гідності облаштували ще в 2014 році.

Вона знаходиться на стіні двоповерхової будівлі поруч з Залом камерної та органної музики, що по вулиці Соборній. Окрім інсталяції на стіні, біля будинку є декоративні барикади Майдану, виконані з бетону.

Цей проект на кошти меценатів втілив рівненський художник-дизайнер Олексій Огонь. Чотири роки тому було багато розмов, що експозиції потрібно надати спеціальний статус та передати на баланс якогось з управлінь міської ради. Аргументували таку потрібність тим, що стела з часом руйнуватиметься, тому за нею хтось має постійно доглядати. Як це роблять з усіма меморіалами та пам’ятниками. Але цього не сталося, а композиція з часом почала руйнуватися. І уже зараз потребує косметичного ремонту. Не зважаючи на це чиновники нею й надалі опікуватися не будуть.

Ситуацію коментує секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук:

- Все це було зроблено за рахунок ентузіазму активних громадян. Раз міський бюджет до цього відношення не мав, то й претендувати бути її власником місто права не має. Бо цьому є кілька суттєвих пересторог. Якщо ставити її на баланс якомусь з управлінь, то потрібно проводити оцінку та шукати для неї відповідального. Але жодна людина не може гарантувати, що вночі не прийде хуліган і не наробить там шкоди. Це місце – загальнодоступне. Якщо облаштувати там якийсь паркан,то це суперечитиме загальній концепції цієї експозиції. Тому чиновники аж ніяк не полегшать її збереження. В свою чергу, громадськість сама готова нею опікуватися. Уже один з підприємців висловив бажання пожертвувати певну суму коштів на ремонт інсталяції.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також