БК «Рівне» вийшов з підпілля

790 0

Ми у соцмережах:

Фото Романа Цупрука

Одразу два відкритих тренування у спорткомплексі ДЮСШ №4 упродовж тижня провів баскетбольний клуб «Рівне». Спочатку показали, як готується жіноча, а потім як чоловіча команда. Розповіли - хто пішов з команд, а хто прийшов. Щодо планів, то з цим наразі у клубі обережні.

Бронзовий призер Суперліги та чинний володар Кубка України жіноча команда БК «Рівне», за словами її тренера Валерія Жартуна, зберегла свій кістяк. Як і раніше, тренер розраховує на Людмилу Спиридонову, Вікторію Шматову та Тетяну Гаврильчик. Крім того, поступово повинні перебирати на себе лідируючі позиції гравчині юніорської збірної України Ярослава Іванюк, Анастасія Кучерьонок та Катерина Ящук. Зокрема, дві останні мають замінити Владиславу Кібу, яка перейшла до «Прометея» з Кам’янського.

Стартує чемпіонат у жіночій Суперлізі, за попередньою інформацією, 6 жовтня. Змагатимуться 8 клубів. Новачки – «Вінницькі блискавки» та згаданий «Прометей». Саме останнього президент БК «Рівне» Сергій Ліщук вважає фаворитом.

Яке завдання поставлене жіночій команді на сезон - у клубі поки не говорять. Втім, Сергій Ліщук впевнений, що цей чемпіонат буде сильнішим за попередній.

Не оголосили поки що конкретне завдання і перед чоловічою командою. Хоча раніше Сергій Ліщук говорив про плани на вихід до Суперліги. Команду залишили Василь Федорчук та Юрій Кузмінець. Прийшли центровий Олександр Белла та розігруючий Андрій Калашников. Перший, власне, прийшов ще в минулому сезоні, але встиг провести лише дві гри, після чого захворів, а далі почався карантин. 30-річний Калашников був лідером івано-франківської «Говерли». І поява досвідченого розігруючого має стати суттєвим посиленням для команди Михайла Переверзія.

В одній підгрупі вищої ліги з рівнянами змагатиметься ще сім клубів. Очікується, що перший тур відбудеться 10-11 жовтня. У ці дні БК «Рівне» прийматиме «Хімік-2». До цього рівняни тренуватимуться у спорткомплексі ДЮСШ №4, а також візьмуть участь у турнірі в Луцьку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також