Благодійники облаштували сучасний операційний блок у військовому госпіталі

721 0

Ми у соцмережах:

Благодійники облаштували сучасний операційний блок у військовому госпіталі

В одному з військових госпіталів Рівненської громади приватним коштом облаштували сучасну операційну для порятунку українських військових. Сприяв цьому секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

За його словами, він допомагає цьому медзакладу з перших днів війни. Зокрема, передав для військового шпиталю потужний генератор, постійно доправляє сюди медикаменти та продукти, а ще перераховує на потреби поранених бійців і їх лікування свою зарплатню. Тож, коли військові медики попросили допомогти з облаштуванням сучасного хірургічного блоку, він одразу погодився профінансувати всі необхідні роботи.

Віктор Шакирзян каже, нині важливо робити все можливе, щоб лікарям було легше зосередитися на своїй роботі та зберегти життя якомога більшої кількості людей, тим паче, якщо мова йде про українських захисників.

На прохання військових медиків облаштували операційний блок в одному з медзакладів, де проходять лікування поранені бійці Збройних сил України. Відремонтований операційний блок дозволить виконувати найскладніші хірургічні втручання, рятуючи життя і здоров'я наших воїнів. Ремонт проведений власним, повністю приватним коштом. І я пишаюся тим, що ми реалізували ще один благодійний проєкт, спрямований на підтримку наших захисників. Крім того, передали згаданому військовому шпиталю гуманітарну допомогу у вигляді засобів гігієни, ліків та різноманітних медичних засобів. Для нас важливо аби медики, які щодня рятують життя українських захисників мали все необхідне і найкращі умови для лікування своїх пацієнтів. Я вражений самовідданістю і професійністю лікарів і медичного персоналу цього госпіталю, які щодня докладають максимум зусиль аби кожен їхній пацієнт одужав і повернувся до своєї родини якнайшвидше”, - зазначив Віктор Шакирзян.

За словами хірурга військового госпіталю Івана Зими, сучасний операційний блок давно був потрібен закладу, адже пацієнти прибувають до їхнього медзакладу з лінії фронту - постійно.

“Нині, кожен заклад працює для того, аби надавати якісну медичну допомогу пораненим українським військовим. Враховуючи те, що кількість поранених як цивільних, так і військових збільшилась виникла потреба розширити наше відділення та оновити операційний блок, забезпечити його необхідним обладнанням. Ми звернулися до Віктора Шакирзяна за допомогою. Вже не вперше він відгукнувся на наше прохання. Буквально за три тижні з того вже наявного непридатного приміщення ми створили перев’язувальну, оглядову та операційну. На сьогоднішній день ми можемо надати якісну медичну допомогу, розділивши потоки пацієнтів. Стосовно гуманітарної допомоги, Віктор Шакирзян регулярно цікавиться у чому є потреба і завжди нам допомагає. Тому, щира йому за це подяка від імені пацієнтів та всього військового госпіталю”, - зазначив хірург Іван Зима.

До слова, волонтери громадської організації “Рівне Разом” на чолі з її почесним президентом Віктором Шакирзяном регулярно опікуються медичними установами, як Рівненської громади, так і всієї області.. Окрім цього, благодійники підтримують українських військовослужбовців, відправляючи гуманітарну допомогу, безпосередньо, на передову. Кажуть, робитимуть це доти, доки у цьому буде потреба.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також