Благодійний турнір «Біле озеро»: пропливли з вірою в ЗСУ

430 0

Ми у соцмережах:

Благодійний турнір «Біле озеро»: пропливли з вірою в ЗСУ

На IX Всеукраїнському благодійному турнірі з плавання «Біле озеро», що відбувся на базі однойменного реабілітаційно-оздоровчого комплексу Рівненської АЕС 5 серпня, зібрали понад 60 тисяч гривень для потреб військових. Цьогоріч змагання проходили під гаслом «Пливу з вірою в ЗСУ!».

Зібрані донати передали до Міжнародного благодійного фонду «Народна Краудфандінгова Платформа». За ці кошти придбають необхідне обладнання військовим, що боронять нашу країну на передовій.

Впродовж багатьох років незмінним організатором турніру з плавання на відкритій воді серед дітей та дорослих є Рівненська АЕС, соціальними партнерами благодійного заходу виступають Первинна профспілкова організація «Енергоатому», Первинна профспілкова організація (ППО) РАЕС, ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області та Українська Плавальна Асоціація «Мастерс».

Цьогоріч на дистанцію одна миля (1650 м) зареєструвалося 210 учасників, з них 112 дітей та 98 дорослих. Плавці з’їхалися на змагання з різних куточків країни. Чоловіки та жінки змагалися у категорії «Мастерс» та «Любителі», а також у категорії «Пре-Мастерс» (20–24 роки) та діти у різних вікових категоріях.

— Сьогодні на базі відпочинку РАЕС «Біле озеро» відбулася дуже яскрава подія. Насамперед цей захід об’єднав людей з благодійною метою. Ми побачили тут натхненних і вмотивованих українських плавців, які подолали милю. Кожен з них заслуговує на перемогу, як і на Перемогу заслуговує наша Україна, — відзначив генеральний директор Рівненської АЕС Павло Ковтонюк під час урочистого нагородження переможців турніру.

— Ми завдячуємо Збройним силам за можливість наших спортсменів сьогодні брати участь у різноманітних змаганнях. Нині всі заходи Рівненської АЕС — благодійні. Зібрані кошти йдуть на потреби Збройних сил. Патріотизм і підтримка одне одного вирізняє українців. З такими людьми ми переможемо, — прокоментував голова ППО РАЕС Іван Мельник.

Кращими в абсолюті у категорії «Мастерс» серед жінок стали: Юлія Шеремет (м. Дніпро), Катерина Дікіджі (м. Рівне), Наталія Боришкевич (м. Київ); серед чоловіків — Валентин Михайлюк (м. Вінниця), Роман Кулик (м. Рівне), Ігор Кухарєв (м. Житомир). Серед дітей першими у своїх вікових групах стали: Олександра Маловічко (м. Чернівці), Максим Якобчук (м. Рівне), Катерина Дайка (м. Чернівці), Максим Соболь (м. Рівне), Нікіта Пєпєляєв (м. Вараш), Вікторія Гуменюк (м. Вараш).

Усі учасники заходу отримали пам’ятні медалі. Кращим спортсменам генеральний директор РАЕС Павло Ковтонюк та голова ППО РАЕС Іван Мельник вручили почесні дипломи.

Наймолодшою учасницею змагань стала Євгенія Прохода, 2015 року народження, з міста Вараш. Найстаршою серед плавців була 74 річна Лідія Тимошенко зі Львова. Пані Лідія була єдина у своїй віковій категорії й посіла 1 місце. Лідія Тимошенко має звання майстра спорту. Вона — багаторазова чемпіонка і призерка змагань з легкої атлетики, плавання, лижних перегонів, гірськолижного спорту, ветеран альпінізму. Працює викладачем на кафедрі спортивного туризму у Львівському державному університеті фізичної культури ім. І. Боберського.

— Я приїхала спробувати свої сили на турнірі «Біле озеро», адже вже протягом двох років не плавала через стан здоров’я. Щиро радію перемозі над собою, що вдалося пропливти милю після довгої перерви у спорті. Дуже вразила природа, озеро та атмосфера навколо. Бажаю ніколи нікому не здаватися, прагнути до вершин. Українці — стійка і незламна нація, разом до Перемоги! — зазначила найстарша учасниця запливу Лідія Тимошенко.

— Цей спортивний плавальний івент, який відбувся вже вдев’яте на РОК «Біле озеро» завдяки Збройним силам України, пройшов тихо та спокійно. Я вдячний усім учасникам запливу. Ви продемонстрували свою вправність та жагу до перемоги. До зустрічі на X ювілейному Всеукраїнському турнірі з плавання на відкритій воді «Біле озеро» під мирним небом України, — зауважив головний суддя змагань, старший тренер-викладач КДЮСШ управління соціальних об’єктів РАЕС Олександр Савчук.

Серед спортсменів також були гості з Хмельницької АЕС. Колеги-атомники відзначили, що відмінним результатам учасників та гарному настрою їхніх вболівальників сприяли професійна організація змагань, гліцеринова вода озера та чудова погода.

— Ми дякуємо за теплий прийом Рівненській АЕС. У РАЕС та ХАЕС особливий зв’язок, тому й надалі будемо продовжувати ці традиції дружніх стосунків. Хмельницькі атомники обов’язково будуть брати участь у триатлоні «Energy Sprint Triathlon», котрий відбудеться 12 серпня на Білому озері. Також запрошуємо на благодійні командні змагання з перешкодами «ATOM-RACE», які відбудуться в Нетішині 19 серпня. Продовжуємо працювати задля спільного бажання усіх українців — Перемоги! — прокоментував заступник генерального директора з персоналу ХАЕС Володимир Гудзь.

Вже цієї суботи, 12 серпня, на РОК «Біле озеро» відбудуться змагання з крос-триатлону в підтримку ЗСУ «Energy Sprint Triathlon». Для участі в триатлоні необхідно зробити донат на підтримку військових — від 500 гривень (індивідуальна реєстрація) і, відповідно, 1500 гривень — від естафетної команди у складі трьох осіб. Попередня реєстрація на сайті athletic-events.com за посиланням: (https://athletic-events.com/event/105) триває до 10 серпня включно.

Тетяна ДУКАЧ, кореспондент газети «Енергія» РАЕС

Надія ТИМОФЄЄНКО, фотокореспондент пресцентру РАЕС


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також