Пів десятка випускників на Рівненщині не допустили до ЗНО через запізнення

701 0

Ми у соцмережах:

Пів десятка випускників на Рівненщині не допустили до ЗНО через запізнення

На Рівненщині п’ять випускників запізнилися на пункти здачі ЗНО.

 Як розповів завідувач кабінету ЗНО та моніторингу якості освіти області Ігор Опольський, їм для проходження ЗНО доведеться чекати наступного року:

«У зв’язку з карантинними обмеженнями, цьогоріч ми збільшили час входу до пунктів тестувань з 35 хвилин до 60. Час вдвічі збільшився і мені здається, що можна було б заздалегідь підготуватися і приїхати вчасно. Якщо трапилася позаштатна ситуація, тоді потрібно про це повідомити і будуть прийняті відповідні дії. Наприклад, цьогоріч автобус, який віз дітей до пункту тестування, поламався. Тоді зателефонували у Регіональний центр і попередили про форс-мажор. Але все обійшлося, вдалося швидко знайти заміну і вчасно добратися».

Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться в липні. На неї зможуть потрапити ті, хто з поважних причин не взяв участь в основній сесії. Зокрема, йдеться про випускників, яких не допустили до тестування через підвищену температуру. Таких на Рівненщині троє.

Загалом найбільша явка учнів була на ЗНО з української мови, математики рівня «Стандарт», історії України та, ймовірно, буде на географію.

У 2021 році скасували державно-підсумкову атестацію, тому ті, кому вона не обов’язкова, взагалі не прийшли в пункти тестування.

Як інформує Рівненська ОДА, на ЗНО з української мови та літератури не з’явилося близько 30% учнів, а з історії України — близько 40%.

«На жаль, це даремно витрачені гроші на друк тестових зошитів, доставку контейнерів, зарплату інструкторам. В Острозі був пункт для ЗНО з математики рівня “Стандарт”, куди не прийшло жодного школяра. Було задіяно близько 10-ти служб до проведення тестування, і вони всі прийшли, не прийшли тільки діти», - додав Ігор Опольський.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також