Блогерка звинуватила у смерті породіллі рівненських лікарів

3641 0

Ми у соцмережах:

Блогерка звинуватила у смерті породіллі рівненських лікарів

Відома блогерка Софія Стужук у прямому ефірі в Instagram прокоментувала смерть рівнянки, яка народжувала вдома.

Нагадаємо, рівнянка, яка народжувала вдома, померла від великої крововтрати. Лікарі намагались врятувати жінку. Однак зробити це було неможливо.

Після цього блогерку Софію Стужук почали звинувачувати в тому, що вона публічно пропагує домашні пологи, отже, і частково винна в смерті породіллі.

Під час учорашньої трансляції вона заявила, що це лікарі «погано рятували жінку», коли та потрапила в лікарню. Також вона радила подивитися статистику смертності немовлят і породіть саме під наглядом лікарів.

Блогерка зауважила, що такі звинувачення невиправдані, бо вона не підштовхує жінок народжувати вдома, а лише пропагує право вибору.

Втім, лікарів обурила така заява жінки, тож вони почали флешмоб «Руки від лікарів». Багато обурень медики висловили у соцмережах.

«Від кровотечі помирає молода породілля. Трагічно, безглуздо і... за власним бажанням. Бо вони вибрали народжувати вдома в супроводі людини без медичної освіти, але з великою кількістю підписників в інстаграмі. А потім інша людина без медичної освіти і елементарних знань, але також із великою кількістю підпісників в інстаграмі, звинувачує лікарів, які «залякали спочатку» і «не спасли» в кінці... За те що 40 хвилин качали пусте серце і реанімували синє тіло, з якого витекла вся кров, бо «духовна акушерка» не радила виймати плаценту і трохи почекати...», - пише акушерка Наталія Лелюх.

«Жінку не врятували. Чергова бригада лікарів робила все можливе і неможливе. Тому що проводити реанімаційні заходи на серце, якому нема чого качати - безперспективно. Тому що вся кров з цієї молодої і красивої жінки, як з відкритого крана, витікала там.... будинку... На очах у чоловіка і духовної акушерки», - написала лікарка Наталія Яремчук.

Сьогодні Софія Стужук провела ще один ефір, де зазначила, що висловлює лише свою суб’єктивну думку:

«Ситуацію, яка відбулася в Рівному, я вважаю величезним горем. У мене немає медичної освіти, я не шукатиму винних, бо цим мають займатися професіонали. Я можу оцінювати все лише суб’єктивно. Мене в цю ситуацію «приплели» мимовільно. Я не маю жодного відношення до цієї ситуації»,
- каже блогерка.

Причиною такого резонансу від сказаного Софія вважає свою популярність.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також