- Навчитися керувати БМП легше, ніж дроном, - майор з Рівненщини (ВІДЕО)

895 0

Ми у соцмережах:

- Навчитися керувати БМП легше, ніж дроном, - майор з Рівненщини (ВІДЕО)

Нещодавно 26-річний майор Сергій Матвійчук із Рівненщини очолив новосторену в Сухопутних військах школу підготовки спеціалістів безпілотних авіаційних комплексів «Ятаган».

Той поділився особливостями навчання з керування дроном, повідомляє фонд «Повернись живим».

- Усі думають, що FPV — це взяв пульт, надів окуляри, полетів і знищив танк. Ні. Налаштувати дрон, підготувати боєприпаси і все перевірити займає багато часу. Побудувати систему і навчити оператора FPV чи Matrice складніше, ніж навідника-оператора бойової машини піхоти. Тому що БМП зробили для солдата, там усі кнопки підписані. А з дроном не кожен зможе працювати. Якщо людина бере пульт і за тиждень не навчилася літати на симуляторі, їй не можна давати у руки дрон, — говорить Сергій Матвійчук.

Щоб отримати базові навички, оператору потрібно близько 40 днів. Після цього фахівець зможе літати, скидати боєприпаси, налаштувати дрон та мінімально його ремонтувати, говорить керівник Школи «Ятаган».

- Щоб повністю все освоїти, треба дуже багато часу, — зауважує Сергій Матвійчук. — Основна ціль Школи — підготувати кваліфікованих пілотів. Щоб після закінчення фахової підготовки військовослужбовці, які прибувають у зону бойових дій, за короткий час могли ефективно застосовувати дрони. Аби досягти цієї цілі, потрібне забезпечення навчально-матеріальною базою: ноутбуки, симулятори, техніка, навчальні дрони, запчастини для ремонту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також