«Бо непридатний для військової служби»: борець із корупцією Шабунін побив журналіста за незручне запитання

3122 0

Ми у соцмережах:

 «Бо непридатний для військової служби»: борець із корупцією Шабунін побив журналіста за незручне запитання

«Віталік-Снєжок Шабунін тільки на телеекранах такий сміливий», «Злякався воєнкому і ліпить з себе жертву режиму», «З корупцією за гроші боротися - не в армії служити», «В диванній сотні легше воювати, ніж в АТО кров проливати. Хлопчик просто злякався».

Шабунін 01

Віталий Шабунін.
Банальне уточнення особистих даних людини призовного віку, керівник громадської організації «Спілка протидії корупції» Віталій Шабунін перетворив на цирк. Питання, яке можна було вирішити за дві хвилини, поставивши підпис та отримавши повістку до військового комісаріату, він розтягнув на чверть години. Спочатку Шабунін кілька хвилин тримав співробітників Дніпровського районного військкомату на порозі свого будинку, а коли вийшов, виставив військових за межі свого двору. З відео видно, що борець з корупцією дуже нервував, хамив та підвищував тон до працівника військового комісаріату та колишніх військових, які його супроводжували.
- В обличчя мені дивися. Документи. Це дуже прекрасно. В руки мені дай. Ну ви даєте, хлопці. Чудово, пан комісар Жураковський, - сказав Шабунін, отримавши для ознайомлення документи співробітника військового комісаріату і кинув їх на землю нібито для того, щоб сфотографувати на телефон.
Пан Шабунін дуже обурювався тому, що до нього прийшли із повісткою для уточнення даних. А на аргумент представника військового комісаріату, що він впродовж семи років не спромігся навіть встати на військовий облік, почав кричати, що вже не підпадає під призовний вік, а військові, які до нього прийшли, не знають українських законів і виконують замовлення чинної влади.
«Військкомат по-визову. Днями БППшно-підмартиненський чиновник-невдаха Ігор Півень погрожував силком відвезти мене у військкомат. А сьогодні, у день народження доньки, прийшли до мене аж троє охфіцерів з Дніпровського військкомату вручати повістку))) Ескорт з камерою та пацани гопніцького виду у супроводі. Так всім вручали чи для мене замовили пакет «елітний»? Представився з трьох людей у формі тільки один, пояснити підставу візиту і чи мені надсилали повістку поштою - не змогли. Мабуть, відповіді на мої питання не були передбачені сценарієм цієї клоунади, тому рекрутери-вояки помітно нервували», - написав на своїй сторінці у Facebook Віталій Шабунін.
До посту додав тимчасове посвідчення, що він не придатний до служби у мирний час і пообіцяв наступного дня прийти до військового комісаріату. Щоправда, запросив із собою журналістів, щоб разом із ним з'ясували правомірність його виклику.
«З`ясовуватиму, чому я в 32 роки отримав повістку, хоча за станом здоров'я непридатний до служби з 2000 року», - пообіцяв антикорупціонер.
Сьогодні зранку телевізійний борець із корупцією справді приїхав до Дніпровського військового комісаріату. Прийшли туди і журналісти. Один із них запитав пана Шабуніна, чого він не воює в АТО. На що той відреагував досить агресивно і накинувся на журналіста із кулаками.
«Результат: попередньо надкол щелепи і струс головного мозку. Зараз госпіталізований», - написав на своїй сторінці у Facebook після спілкування із паном Шабуніним журналіст Всеволод Філімоненко і виклав відео того, як громадський активіст його вдарив.
Весь цей галас пана Шабуніна навколо банальної повістки до військового комісаріату відомий український блогер Максим Колєсніков назвав звичайним самопіаром борця із корупцією:
«Пан Шабунін, професійний антикорупціонер, отримав повістку у військкомат. Не з`явився, йому телефонували, а потім вже прийшли додому вручити повістку особисто! Оце так злочинна влада, оце так утиски та переслідування - заголосив пан Шабунін та тусовочка. А якщо роздивитися - що за повістка? Мобілізація? Призов? На передову з лопатою? Ні. Це звичайне УТОЧНЕННЯ ДАНИХ, яке масово відбувається з 2014 року. Тупий вийшов піар для пана Шабуніна», - написав блогер у Facebook.
Думку блогера, схоже, поділяють і більшість користувачів соцмереж, які залишили під його дописом свої гнівні, а подекуди і жартівливі коментарі. Шабунін 02-01 Шабунін 02-02 Шабунін 02-03 Шабунін 02-04 Шабунін 02-05 Шабунін 02-06 Шабунін 02-07 Шабунін 02-08 Шабунін 02-09
Дмитро СІКОРА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також