Бізнесмен проти знесення його кафе через дорогу в Рівному

4564 0

Ми у соцмережах:

Бізнесмен проти знесення його кафе через дорогу в Рівному

Міські чиновники мусять домовлятися з власником кафе «Бочка», що розташоване на вулиці Петлюри, бо не полишають наміру відкрити проїзд через вулицю Пересопницьку.

Дмитро Котляров, головний архітектор Рівного:

— Біля театру є вулиця Ніколаса Арндта, забудовник уже зробив її продовження з виїздом на вулицю Гетьмана Мазепи. Тепер треба продовжити вулицю Сагайдачного з виїздом на Петлюри. Зробити цей заїзд заважає кафе. Оскільки у власника кафе «Бочка» є усі документи на нерухомість, то без згоди цього підприємця нічого не робитиметься. Тому для нас порозумітися з ним є ключовим завданням. Зараз ми шукаємо компроміс, який буде прийнятним для нього. Якби він нам дозволив прорубати проїзд, то місто видало б дозвіл на реконструкцію його приміщення. Тоді б одноповерхова будівля, в якій знаходиться кафе «Бочка», стало б чотириповерховим. Більше того, місто віддало б землю під нерухомістю, а ще посприяло б реконструкції колишньої лазні «Нептун», яку він теж викупив. На мою думку, з цієї історичної будівлі на вулиці Сагайдачного, 1 може вийти класний готель.

Василь Гайдур, підприємець:

— Ця тема уже мусолиться більше трьох років. І мене дуже дивує, що моє кафе комусь заважає. Особисто у мене склалося враження, що це чиєсь замовлення. Адже той проїзд транспортної ситуації в центрі міста кардинально не вирішить.

Найцікавіше, що про знесення частини мого кафе почали говорити, коли побудували багатоповерхівку біля театру. Очевидно, що усі розуміють, що у мешканців цього будинку буде проблема із паркомісцями. Бо машин їм немає куди діти. Тому цю проблему хочуть вирішити таким чином. Однак ця пропозиція мені, як підприємцю, смішна. Лишень послухайте, що влада просить у мене дати дозвіл знести частину приміщення з кафе. За це вони дадуть мені дозвіл зробити приміщення чотирьохповерховим та посприяють у реставрації старого будинку колишньої лазні на вулиці Сагайдачного, 1.

По-перше, люди мають знати, що на аукціоні я офіційно придбав нерухомість площею 178 кв. м за 8 мільйонів гривень. Йдеться про колишнє комунальне приміщення, в якому знаходилася обласна інспекція з питань прав захисту споживачів. Друге приміщення цієї ж будівлі — 190 кв. м. Воно уже було у моїй власності, а саме кафе «Бочка», яке знаходиться знизу, має 210 кв. м.Це все працюючий бізнес у центрі Рівного. Тепер влада просить, щоб я дав його розвалити. За це вони дадуть мені дозвіл зробити цей будинок чотириповерховим. Але мені не потрібні чотири поверхи, бо я не маю коштів на таке будівництво. Можливо, в майбутньому цей будинок буде двоповерховим. І ніхто з чиновників не має права відмовити мені у наданні такого дозволу. Влада ще переконує, що не дасть мені у власність землю під цією будівлею. Хоч я маю на неї першочергове право. Більше того, коли купував приміщення, де була інспекція із захисту прав споживачів, то в договорі було написано, що саме я маю першочергове право її викупу.

Щодо приміщення колишньої лазні, то на його ремонт мені взагалі не потрібні жодні дозволи. Я пофарбую фасад і заміню бляху на даху. Після цього як раніше здаватиму офіси там в оренду.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також