Боєць із Київщини пильнує повітряний простір Рівненщини і мріє стати генералом

810 0

Ми у соцмережах:

Боєць із Київщини пильнує повітряний простір Рівненщини і мріє стати генералом

Військова історія молодшого сержанта Влада розпочалася ще до повномасштабного вторгнення. Після строкової служби юнак остаточно обрав кар’єру військового. Згодом пройшов додаткову підготовку за військовим фахом на Київщині, яку закінчив на «відмінно», повідомляють у Повітряному командуванні "Захід" Повітряних Сил ЗС України.

- Я одразу оставив собі високу планку - хочу в майбутньому стати бойовим офіцером, щоб служити не в кабінетах, а на передовій. Строкова служба - робота з випробувальним терміном, де найкращі підписують контракт, - розповідає боєць.

Нині 22-річний молодший сержант проходить військову службу за контрактом на Рівненщині, повідомляє Інформагентство АрміяInform.

До обов’язків старшого оператора радіолокаційного підрозділу Повітряного командування «Захід» ЗС України Влада належить забезпечення охорони й оборони українського повітряного простору й важливих державних об’єктів уздовж кордонів Білорусі та Росії.

- Широкомасштабне вторгнення зустріли в районах ведення бойових дій, - розповідає Влад. - З першого дня ми фіксували активізацію ворожої авіації уздовж нашого кордону. Було чимало прильотів. Тоді ніхто не знав, що буде завтра, але була мотивація і віра в перемогу. 24 лютого минулого року до рук взяли зброю не лише я, а і мій батько. Він пішов добровільно в територіальну оборону столиці, а згодом у склад бойової бригади, яка обороняла Бахмут. Там же, він дістав численні поранення внаслідок розриву поруч ворожої міни. Зараз батько у військовому госпіталі. Після одужання збирається повернутися до своїх.

Також боєць додає: «Я ще маю трьох братів - всі вони у лавах Збройних Сил України, бо ми справжні українці. Коли важко, я телефоную батькові, бо він для мене найбільший авторитет. Незважаючи на те, що в нього не було необхідної військової підготовки, він захистив наш дім - Київ, тож наступне завдання звільнити усю тимчасово окуповану територію України».

Після ротації з районів, де велися бойові дії, Влад одружився зі своєю коханою Валерією у Рівному.

У планах хлопця вступити до Академії сухопутних військ, аби стати офіцером, а потім і до Національного університету оборони України, коли прийде час стати генералом 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також