Борги із зарплатні — на особливому контролі

1571 0

Ми у соцмережах:

Борги із зарплатні — на особливому контролі

Президія Федерації профспілок Рівненщини постійно моніторить стан справ на підприємствах, на яких є заборгованість із виплати зарплатні працюючим, і тримає це питання на особливому контролі, — підкреслює голова ФПО Микола Шершун.

Півроку не могли зайти в кабінет

Майже півроку не могли потрапити до свого службового кабінету член профкому ВАТ "РЗТА" Арсен Красніков та його колеги-профспілковці. Перешкоджала їм, видавши відповідний наказ, керуюча санацією цього підприємства Н.Гонтар. А вимагали профспілкові активісти виплатити сповна зарплатню працівникам ВАТ "РЗТА". Ця гучна справа дійшла й до Кабміну, і до Адміністрації Президента. На сьогодні борг із зарплатні майже виплачено, залишаються невиплаченими суми моральної компенсації за затримку виплати зарплати, яку люди вибороли в судах. А проти Н. Гонтар відкрито кримінальну справу за перешкоджання діяльності профспілкової організації.

Вкрали по року пенсійного стажу

ВАТ "Рівненський ливарний завод" перебуває на стадії ліквідаційної процедури. Борг із зарплатні тут станом на 1 липня становив 950 тисяч гривень. Але, наголошує член профкому Арсен Красніков, на підприємстві не сплачено платежі до бюджету: з 1 березня 2012 року по 1 лютого 2013 року — 5 млн. грн. А це означає, підкреслив А.Красніков, що у кожного з працюючих керівники підприємства вкрали по одному року пенсійного стажу, а в центрі зайнятості люди стоять на обліку з мінімальною виплатою.

Профком пропонує стягнути борг з Міноборони

Профспілковий комітет державного підприємства "Рівненський автомобільно-ремонтний завод", який очолює Євгенія Бєлощук, домагається від Президента, Верховної Ради України, генерального директора ДК "Укроборонпром" С.Громова погашення боргів із зарплатні. Колектив цього підприємства в умовах відсутності державного замовлення, а відповідно, і завантаження виробництва, фінансування з боку Міноборони все ж продовжує працювати. А борги зростають. Заборгованість із зарплатні тут сягає 2 млн. 545 тис. грн. Щомісяця збільшуються борги із відрахувань до бюджету, за комунпослуги. Станом на 8 липня кредиторська заборгованість підприємства становила 8 млн. 457 тис. грн. В цій ситуації профком підприємства пропонує стягнути борг з Міністерства оборони України на користь ДП "РАРЗ" за надані послуги: розбракування та утилізацію надлишкового військового майна, відремонтовану і відвантажену Міністерству оборони автомобільну техніку та відповідальне зберігання їхнього майна. Це дасть можливість погасити всю кредиторську заборгованість, розблокувати поточні рахунки підприємства, освоїти нову номенклатуру з гарантованим ринком збуту, уникнути скорочення чисельності працівників заводу і в цілому стабілізувати виробничу діяльність та фінансове становище підприємства.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також