Борги підштовхнули до самогубства чиновника з обласного держгеокадастру?

7959 0

Ми у соцмережах:

Ілля Карпов

У власній квартирі на вулиці Чорновола у Рівному 1 квітня знайдено застреленим 32-річного Іллю Карпова, який раніше працював заступником начальника облуправління Держгеокадастру. У поліції кажуть: це самогубство. Друзі чиновника вважають, що це могло бути вбивством через борги.

Тіло Карпова з простреленими грудьми виявила його родичка. Поряд лежала одна з рушниць, на яких у Карпова були офіційні дозволи. На той момент дружина чиновника разом з дитиною була за містом.

Сергій Волков, заступник начальника Головного управління поліції Рівненської області:

— Впевнено заявляю, що це було самогубство. Так, прощальної записки при ньому знайдено не було. Але саме на такі наміри вказує переписка з мобільного телефону, яку він вів з дружиною та друзями. Двері помешкання були зачинені зсередини. Застрелитися з рушниці насправді не так важко, як здається. Щороку 5-6 осіб завершують життя у такий спосіб. Причин для самогубства є безліч. Хтось це робить через те, що п’є, хтось — через любовні стосунки, інші — через борги.

Останній рік Ілля Карпов обіймав посаду начальника Острозького відділу Держгеокадастру. В його останній декларації про доходи за 2018 рік було вказано, що у своїй власності він має житловий будинок та земельну ділянку в Рівному. У власності його дружини — квартири в Рівному та в Здолбунові. Згідно з документом він отримував 26,5 тисячі гривень зарплатні на місяць. А ось кредитних зобов’язань не вказано ніяких. Тобто якщо Ілля Карпов і мав борги, то це були неофіційні позики. Кажуть, йшлося про суму понад 100 тисяч доларів.

Загалом у Держгеокадастрі інженер-землев­порядник Ілля Карпов працював уже понад 11 років. У 2017 році став заступником начальника головуправління Держгеокадастру в Рівненській області Романа Мигаля, якого згодом звинуватять у корупції і звільнять з посади. Його заступники також втратили посади — Сергій Дубич очолив міськрайонне управління Держгеокадастру у Рівненському районі та в Рівному. А Ілля Карпов — Острозький відділ Держгеокадастру.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також