Лікар-дієтолог назвала найкращі продукти для здоров'я взимку
Взимку організм слабшає, і вітаміновмісні продукти є чудовим способом нейтралізувати втрати імунітету. Що ж саме краще їсти для його підтримання і в якій кількості - розповіла лікар-дієтолог Наталія Самойленко.
Забагато цитрусових – це ризик розвитку алергічних проявів. І тому важливо знайти баланс між цитрусовими і нашими рідними вітамінами, - говорить медик.
Тому цитрусові краще замінити на обліпиху, калину або шипшину.
З гранатом теж слід бути обережними, оскільки в ньому багато цукру. Тому людям з діабетом або зайвою вагою краще від нього відмовитися.
Але є універсальне поєднання продуктів, яке лікар-дієтолог взимку рекомендує всім.
"Потужний зігріваючий і імуномоделюючий вплив, де є вітаміни, спеції, фітонциди - це український борщ, шматочок сала і трохи часнику. І ця страва - номер один для вирішення питань імунодефіциту і для зігріву організму", - розповіла Наталія Самойленко.
Також дієтолог радить взимку налягати на квашену капусту, яка вважається лідером за вмістом вітаміну С, і не забувати про цибулю з часником, різноманітні спеції та коренеплоди: буряк, моркву і картоплю.