Борються за життя з хворобою на двох

1109 0

Ми у соцмережах:

Борються за життя з хворобою на двох

Більше 50 тисяч доларів потрібно на порятунок двох братів Блищиків з селища Володимирець

Рідкісна генетична хвороба крові - одразу у двох малюків у родині. Між ними різниця в 2 роки, молодшому вже зробили пересадку кісткового мозку, старший - лише чекає на неї. ТСН повідомляє, що хлопцям потрібне дороге лікування.

Задля знімань родина вперше за півроку збирається разом у коридорі лікарні. Батьки живуть у різних боксах зі своїми синами.  Максимові - 6,  Вадиму - 4. У них обох синдром Віскотта-Олдріча. Це другий і третій випадок цієї хвороби в Україні.

«Хворіють на нього лише хлопці. Одразу передбачити, що дитина, яка народиться, теж буде хворою, ми не могли», - розповідає мама дітей.  

За цієї хвороби кістковий мозок не працює і геть немає імунітету. Зазвичай діти, які на неї хворіють, не доживають до 15 років. Вадим із Максимом  говорять мало і втомлені лікуванням.

Вадимові зробили пересадку у листопаді в "ОХМАТДИТІ", попереду - важке лікування, що може затягнутися на роки.

«Він обіймав мене і говорив: «Мамочка, рідненька, ти в мене єдина в світі, врятуй, будь ласка, мене». Цілував мені руки. Як мамі буть - дуже тяжко», - розповідає мама хлопчиків.  

Максим чекає на пересадку. Її переносять, бо в хлопця висока температура. Старшу сестру Ангеліну у родині називають ангелом. Саме вона була донором для Вадима, буде і для Максима. А лікарі кажуть, такий збіг - це рідкість. Молодші не випускають з рук її руки.

«Я хочу врятувати братиків. Мені важливо, щоб моя сім’я була щаслива. Вони одужають за цей рік і все добре буде», - каже дівчинка.

Операція безкоштовна, але на ліки і реабілітацію хлопців потрібні десятки тисяч доларів. Їх родині узяти ніде.

«Повне одужання - від 2 до 5 років. Тільки за 5 років можуть сказати, що ми дійсно стали здорові і наше захворювання позаду», - каже батько синів.

Блищики вірять, що їм допоможуть. І наперед дякують кожному. 

Реквізити для допомоги:

НОМЕРИ КАРТОК

ПРИВАТБАНКУ: 5168 7573 2998 8101 ГРИВНЯ

БЛИЩИК АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ

5168 7573 3106 9486 ЄВРО

5168 7573 3106 9452 ДОЛАР 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також