Боржників змушують прибирати вулиці та цвинтарі

1713 1

Ми у соцмережах:

Боржників змушують прибирати вулиці та цвинтарі

На Рівненщині державні виконавці стягнули понад 70 мільйонів гривень аліментів на користь 18 тисяч дітей. Ті, хто немає грошей, щоб розплатитися вчасно, отримали судовий припис на суспільно корисні роботи

- Це роботи для тих, хто не має легального доходу або майна, щоб заплатити аліменти своїй дитині. Зазвичай, це прибирання вулиць, фарбування будинків, прибирання кладовищ. Гроші за ці роботи надходять на рахунки дітей. У тому випадку, якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватиметься адміністративний арешт. А у випадку злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт – кримінальна відповідальність, тобто, позбавлення волі на строк до 2 років, - каже керівниця обласного управління юстиції Оксана Сальчук.

Найбільш дієвими заходами для боржників є обмеження у виїзді за кордон, у праві керувати автомобілем та у праві користування зброєю. Однак після виконання боржником усіх зобов’язань, обмеження знімають.

Приміром, 53 тисячі гривень боргу з аліментів та 26,5 тисяч гривень штрафу сплатив мешканець Острозького району на утримання малолітнього сина. Чоловік не сплачував аліменти з 2012 року. Головний державний виконавець Острозького районного відділу ДВС Микола Вербицький вніс відомості до Єдиного реєстру боржників та виніс щодо боржника постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві полювання та користування зброєю. Згідно із заявою стягувача від 26 листопада цього року чоловік повністю сплатив борг. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також