Бояться втратити не батьківські права, а водійські

1324 1

Ми у соцмережах:

Бояться втратити не батьківські права, а водійські

Понад 90 протоколів на злісних боржників аліментів подали органи юстиції Рівненської області до судів за останніх півтора місяця. Начальник служби Микола Станіщук каже, що завдяки обмежувальним заходам, які застосовуються до таких батьків, вдалося стягнути з них 5 мільйонів гривень. Бо не так бояться вони втратити батьківські права, як того, що відберуть водійські або обмежать виїзд за кордон.

Микола Станіщук, начальник управління юстиції в Рівненській області:

— Із 6 лютого цього року почав діяти закон, який умовно назвали «Чужих дітей не буває», відповідно до якого неплатникам аліментів, які не сплачували їх останні півроку, забороняють виїздити за кордон, керувати авто та користуватися зброєю.

Ці механізми впливу, які ми застосовуємо тільки останніх півтора місяця, виявились дуже дієвими. Майже 90% боржників, які не платили аліменти місяцями і навіть роками, розраховуються за один день. Таким чином, наприклад, нам вдалося змусити рівнянина заплатити на дітей понад 100 тисяч гривень, костопільчанина — 53 тисячі, жителя Сарненщини, який не платив аліментів останніх 16 років, — 16 тисяч. Ще одному боржнику, який не мав чим платити, присудили за нашим протоколом суспільно корисні роботи, які оплачуватиме сільрада, на території якої він проживає. Тільки оплата йтиме його сім’ї в рахунок заборгованих аліментів. Ми притягуватимемо його до суспільно корисних робіт доти, доки борг не погасимо повністю.

Загалом з початку дії зазначеного закону ми склали 91 протокол на злісних неплатників, які направили до судів. Щоправда, суд на даний час розглянув тільки один з них.

За словами п.Станіщука, 70% батьків не сплачують аліментів не через те, що не можуть фінансово це робити, а тому, що є безвідповідальними.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також