Боюся гінеколога! А ви?

3414 0

Ми у соцмережах:

Боюся гінеколога! А ви?

Візит до гінеколога кожні півроку, навіть якщо ви почуваєтеся добре і нічого вас не турбує, - це ідеал. Між тим, багато жінок уникають огляду, і часто тому, що не знає, як до цього підготуватися. Чому ми боїмося іти до гінеколога? Перший візит до гінеколога - як обрати, до якого лікаря йти?

Тетяна Ушко

Тетяна Ушко
- Не секрет, що більшість жінок, - говорить лікар-гінеколог МЦ “Оксфорд Медікал Рівне” Тетяна Ушко, - коли збираються на прийом до гінеколога, особливо вперше, відчувають невпевненість чи навіть деякий острах. Для них це стрес, випробування нервової системи, оскільки мова йде про дуже делікатну проблему Деякі жінки в силу своєї сором'язливості не хочуть відкрито навіть говорити з гінекологом про свої проблеми, а тут ще доводиться проходити гінекологічний огляд... Пацієнтки не знають та і не розуміють, для чого потрібно те чи інше дослідження або аналіз. А в гінеколога в місцевій поліклініці в умовах потоку пацієнтів немає часу чи бажання проявляти делікатність у такому інтимному питанні. Найбільш часто зустрічаються такі побоювання перед візитом до гінеколога:
  • Я панічно боюся візиту до гінеколога — мені здається, що в мене там щось не таке, як у всіх, щось не так.
  • Чула від знайомих, що це болісно, для чого це мені...
  • Соромлюся огляду, може, там накричать на мене чи осудять...
  • Боюся, що про мої проблеми дізнаються інші люди чи знайомі, родичі...
  • Прийом дорогий. Краще почитаю в Інтернеті чи запитаю в подруг...
  • А якщо я щось там підхоплю, якусь хворобу?
Всі ці страхи цілком нормальні. Адже ми підсвідомо сприймаємо як щось неприємне те, що нам невідомо. І це легко виправити. В нашому Медичному центрі огляд гінеколога відбувається наступним чином. Спочатку вас запишуть на зручний для вас час на прийом, де лікар спочатку буде задавати запитання, можливо, дещо інтимного характеру — але це для того, щоб краще зрозуміти проблему та правильно її вирішити. Можливо, зроблять звичні процедури — поміряють тиск, призначать аналіз крові чи сечі (до речі, на прийом бажано приходити з порожнім сечовим міхуром. Так краще лікар зможе вас оглянути.) Також лікар може оглянути молочні залози на предмет наявності патологічних новоутворень. Далі - огляд на гінекологічному кріслі зовнішніх та внутрішніх геніталій — без цього лікар не зможе назвати причину ваших проблем чи, навпаки, запевнити, що ви здорові. Внутрішньовагінальний огляд проводиться спеціальним дзеркалом, що вводиться всередину. Під час цієї процедури беруть мазки на аналізи. Можлива також внутрішня пальпація, коли лікар досліджує внутрішні органи на предмет пухлин, новоутворень, вагітності. Все це відбувається за вашою згодою та бажанням, але пам'ятайте, що ваша сором'язливість чи небажання відчути мінімальний дискомфорт і правильний діагноз - незрівнянні речі. Ви хочете почуватися комфортно чи бути здоровими? Вирішувати вам... Якщо хочете пройти гінекологічний огляд, здати аналізи на інфекції, перевіритись на венеричні захворювання, діагностувати вагітність, зробити УЗД з гінекології, отримати консультацію лікаря-професіонала, - звертайтесь в МЦ «Оксфорд Медікал Рівне».
м. Рівне,
вул. С.Петлюри, 19 (біля лялькового театру)
http://rivne.oxford-med.com.ua/ua/
Oxford-Medical

Відділення медичного центру:

(0362) 40-40-50, (067) 840-40-50
Ліцензія МОЗУ серія АЕ 638036 від 05.01.2015р
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я
tag:Оксфорд Медікал


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також