Браконьєри встановлюють на Поліссі пастки для козуль, кабанів та зайців

553 0

Ми у соцмережах:

Браконьєри встановлюють на Поліссі пастки для козуль, кабанів та зайців

Під час рейдів єгерські служби та групи оперативного реагування філій ДП "Ліси України" досі виявляють у лісах браконьєрські петлі. Торік таких варварських знарядь відлову диких тварин у мисливських угіддях філій Поліського лісового офісу зняли понад 40 штук. На козуль, кабанів, зайців.

Бувають ситуації, коли єгері вже знаходили у петлі мертву тварину. Але у переважній більшості такі випадки все ж вдається попередити – працівники охорони чітко орієнтуються, в яких місцях у лісі браконьєри можуть потенційно встановити такі знаряддя незаконного відлову. Як і переважно відомі особи порушників – до таких дій вдаються в основному одні і ті ж люди. Інша річ, що довести цей злочин буває важко, навіть коли порушника фіксує фотопастка. Адже браконьєри «працюють» прихованими способами.

- Минулого року під час патрулювання наша єгерська служба виявляли петлі довкола Маневич (селище в Камінь-Каширському р-ні). Це були встановлені засоби відлову на козулю. Загалом 7 штук. Тоді ми спрацювали оперативно і попередили випадки браконьєрства, – розповідає провідний районний мисливствознавець Олександр Грищук. - Жахливо, що розраховано таке знаряддя саме на відлов самки, яка біжить першою. І в результаті тварина помирає в муках. Не зрозуміло також, для чого це робити і як можна потім десь використовувати таку тушу мертвого звіра. Це дикунство.

Поліський лісовий офіс повідомляє: найчастіше браконьєри користуються моментом, коли в лісі багато людей – під час сезону збору грибів та ягід єгерські служби особливо пильнують такі речі та в цей час знешкоджують найбільше петель.

Взимку менше подібних випадків – браконьєри розуміють, що їх можуть знайти за слідами. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також